Matchrapport: Gärdets FF – FC Sampierdarenese 0-2

I den sista matchen innan sommaruppehållet slog FC Samp tillbaka Gärdets FF utan några som helst problem. I ärlighetens namn kunde det blivit 6-0 den här matchen men skärpan saknades och det kändes lite avslaget från minut ett.

Samp kom till spel med en riktigt bra trupp offensivt. Med både Tolga, Olle och Kiisk framåt samtidigt som Dahlberg, Felicetti och Bengtsson gnuggade på kanterna kunde det bara sluta på ett sätt. Men istället var det faktiskt defensiven som övertygade som så många gånger den här säsongen. Morgården var hänsynslös och vann 87 nickdueller av 87 möjliga, Herman låg hela tiden rätt i position och Sellis skötte uppspelen och jobbade på sin kant likt Cafu.

1-0 kom efter en hörna slagen av Olle till nickspecialisten Morgården som på egen retur kunde raka in bollen. Riktigt snyggt och redan då kändes matchen avgjord.

Gärdet gjorde några försök till att anfalla men det blev aldrig farligt. Istället skulle Olle skruva in en hörna som gick via bortre stolpen och in. Riktigt snyggt och en kandidat till årets mål. Det är en fröjd att se nr 24 spela fotboll!

Andra halvlek blev inte mycket att skriva hem om. Ett helt blädderblock med sumpade målchanser men vad gör det en sån här dag? Vi spelade stabilt, gjorde det svårt för Gärdet och tog hem tre nödvändiga poäng.

Nu väntar sommaruppehåll och serien ser ut att bli jämnare än någonsin uppe i toppen i höst förutom suveräna Torstens lärjungar. Det krävs fokus och diciplin under semestern. Nä jag bara skoja! Ät, drick och må gott så ses vi i augusti.