Historia

FC Sampierdarenese Stoccolma grundades på Dalagatan i Stockholm den 30 oktober 2012. I bräschen för denna klubb gick de båda fotbollskommentatorerna Jesper Hussfelt och Christopher Kviborg som tillsammans med den nuvarande sportchefen Viktor Morgården och ordföranden Mattias Büman stakade upp en klar målbild och vision för klubben.

FC Sampierdarenese skulle inte bli vilken klubb som helst där ute i Stockholms enorma serienät. En klubb där man spelade lite matcher då och då där närmast sörjande besökte en träning någon gång i månaden. Med inspiration från systerklubben FC Andrea Doria satte FC Samp en tydlig prioritering. Ett fokus på det sociala där renodlade egenskaper som fotbollsspelare helt förbisågs och där social spetsegenskap blev som en välkomstbiljett in för ett 60-tal profiler inom media- och krogbranschen, näringslivet och därtill ett gäng ex-allsvenska profiler.

FC Sampierdarenese har idag spelare som vunnit Allsvenskan, som kvalat till Champions League, som spelat på Maracana i Rio och som representerat sina respektive länder. Dessa profiler går idag hand i hand med lagkamrater som högst på meritlistan rent fotbollsmässigt spelat i Korpen eller i respektive trädgård. Denna kolossala skillnad i kvalité gällande fotboll vägs upp av en gemensam social faktor; den att lyfta andra, hjälpa andra och utanför planen bilda det som ska genomsyra alla klubbar; sammanhållning.

Forza Lupi!

FC Samp är långt mer än en vanlig fotbollsklubb. Klubben är idag ett enormt kontaktnät där allt från tränare och spelare byggs ihop med sponsorer, företag och anhöriga. FC Samp är en väg in i arbetslivet och på bostadsmarknaden, FC Samp är grunden till att många spelare idag har fått flera nya vänner för livet.

Men allt detta ska givetvis genomföras med flärd och smakfull extravagans. Presenterar man en välmående aura så ska det synas också. Sagt och gjort, FC Samp lägger alltid extra mycket kärlek på hur vi ser ut. Det ena läckrare matchstället efter det andra har avlöpt varandra genom klubbens historik. Klubben har snabbat anammat sociala medier som den plattform att synas på och har nått framgångar på Instagram såväl som på Facebook. Med en hemsida som håller god Allsvensk-klass presenteras nyförvärven med pompa och ståt, ofta uppbackat av rikstäckande media.

2018 blev en sportslig framgång för FC Samp som i överlägsen stil vann Division 7E, klubben satte också rekord i deltagande då hela 51 av 60 registrerade spelare lirade en match eller fler.

Men redan 2014 tog klubben ett nytt viktigt steg i och med flytten till Djursholms IP. Ett rejält uppsving i faciliteter och match- och träningsmöjligheter lyfte föreningen.

2019 blev en utmaning för FC Samp som tack vare suverän lagmoral säkrade kontraktet i division 6 i säsongens sista match efter riktig rysare ute på Lidingö. Klubben firade med att slå klackarna i taket som man gör efter varje säsong via välorganiserade lagfester eller renodlade banketter om ni så vill. Där spelare, familjemedlemmar och sponsorer firar natten lång i något som kallas Sampgalan.

Samma år blev FC Sampierdarenese ännu en gång uppmärksammade i både lokal- samt rikstäckande press. I en match mot serieledarna Ljungbackens IF ställde FC Samp upp med en startelva som innehöll mer än 1000 Allsvenska matcher tillsammans. Namn som Markus Johannesson, Enrico, Andreas Johansson och Kenneth Höie (tidigare Djurgårdens IF) kryddades med AIK-legendaren Daniel Tjernström och Bajen-profilerna Jensa Gustafson och Eric Fischbein. Dessutom debuterade den tidigare Melodifestivalen-vinnaren Eric Saade. Över 100 personer såg matchen live på plats ute i Djursholm och FC Samp vann mot serieledarna med 3-2 efter mål från Enrico och Fischbein.

Även fast FC Samp älskar lika mycket som alla andra fotbollsspelare att vinna matcher älskar vi livet utanför träningsanläggningen ännu mer. Med kärlek för det italienska, som klubbens namn också avslöjar, besöker ett 30-tal spelare varje höst en italiensk stad för att avnjuta Serie A, vin och varandras sällskap. Vi har dessutom fått äran att möta våra italienska kollegor A.S.D Sampierdarenese som delar vårt klubbnamn, ett minne för livet.

FC SAMP I SIFFROR

Spelare
Grundat
Serieseger
%
Hjärta