Krönika: Halvtid

Även fast seriesystemet i Stockholm gått på semester ligger FC Samp, än så länge, inte på latsidan. Första halvan av 2015 är FC Sampierdareneses framgångsrikaste och mest produktiva tid i klubbens korta historia.

Efter hård lobbyism och säkerligen lite tur fick FC Samp tillbaka sin plats i innerstadserien efter ett års äventyr i huvudstadens utkanter. Man kan lugnt säga att flytten tillbaka till city också blev startskottet för FC Samp att växa till nya höjder.

Ett svajigt 2014 både sett till resultat och närvaro blev tidigt in i 2015 det motsatta. En larvigt hög närvaro bjöd Samp på under klassiska inomhusträningar och när det väl vankades en turnering kunde FC Samp ställa upp med tre olika gäng! FC Sampierdarenese mötte således FC Sampierdarenese i en turneringsmatch; snurrigt värre.

Den fina starten av året har därefter hållit i sig. Träningsnärvaron är skyhög och engagemanget ännu högre. När det väl blev hett läge, seriepremiären, kunde lagledningen plocka ut två olika matchtrupper – så stort var intresset.

Mot serieledarna Tekniska Högskolan blev det 4-4 i en klassisk nervkittlande premiär. Därefter klara 5-1 borta mot ett SuS IF som innan matchen gjort misstaget att ”kaxa” upp sig aningen för lite.

Segern mot SuS blev startskottet för ett segertåg där Makkabi, FC Tolkarna, Storkyrkopojkarna och Kungsholms FK besegrades. Fem raka segrar som vi kan summera med att Olle Eriksson gjorde mål, Matte Büman tog ett gult och David Fjäll slog en tunnel som sista utpost.

Men så kom det redan på förhand uppeldade derbyt mot AC Azzurri. På en sned och gropig plastmatta på Stadshagens IP skulle ett 93 minuter långt krig utspela sig. AC Azzurri anlände matchen taggade till tänderna och med ett medföljande harem som var minst lika taggade. På sidlinjen italiensk tränare i overall som skrek på allt och alla.

FC Samp anlände matchen håglöst och lät italienarna vända 1-0 till 1-2. Därefter inleddes ett världsmästerskap i maskning från Azzurri där åtminstone tre frisparkar landade strax söder om Fridhemsplan. Hemmalaget var också snälla nog att missa ett par frilägen innan Patrick Ekwall i matchens sista sekund kvitterade till 2-2. Med tanke på det enorma kackel som genomsyrade den här matchen kan man lätt konstatera att det var rätt man som räddade poängen för Samp.

Därefter en väldigt tajt 2-1-seger mo Kronobergs BK innan vårens hittills enda klavertramp kom borta på Lidingö. Möjligtvis var Kviborgs 30-årsskiva en bov i dramat för det var ett stelt och krampaktig Samp som fick lämna ön med svansen mellan benen.

Men sex segrar, två kryss och en förlust på nio matcher måste anses mer än godkänt för FC Sampierdarenese. Intresset för både träning och match har varit rekordstort. Men vad som är än mer glädjande är att folk ställer sig frågan ”vad jag kan göra för FC Samp” och inte ”vad kan FC Samp göra för mig?”

Många höjdpunkter väntar till hösten där resan till Genoa redan nu känns klassisk. Sportsligt sett kan FC Sampierdarenese dessutom avancera till division 6.

Hårt arbete återstår naturligtvis men grundet är redan satt sedan länge;
Forza FC Sampierdarenese!

Detta inlägg har 196 kommentarer

  1. Pingback: w88

  2. Pingback: w88

  3. Pingback: w88

  4. Pingback: m88

  5. Pingback: w88

  6. Pingback: w88

  7. Pingback: x

Lämna ett svar