Matchrapport: FC Sampierdarenese – IFK Lidingö BK 1-3

Det låg någonting i luften när vi samlades på Stockhagens IP igår eftermiddag. Alla kändes otroligt taggade och man kunde ta på stämningen i omklädningsrummet. Det kändes som om vi var oslagbara när ringen bildades och 16 man skrek ut SAMP!

Domaren blåste igång matchen och föga förvånade var Lidingö riktigt bleka. De backade hem direkt med laget och ville inte alls anfalla. Tvärtemot vad vi hade förutspått och mindes från mötet i våras. Det kändes som om Lidingö hade väldigt stor respekt för oss och spelade för krysset redan från minut ett.

Samp däremot tog tag i taktpinnen och vann alla närkamper mot de tunna Lidingöspelarna. Efter 30 minuter hade vi skapat ett 10 tal bra chanser där bollen gick precis utanför stolpen eller så räddade den för dagen duktiga motståndarmålvakten. Bästa chansen fick Nicke Bergh när han rakt framför mål sköt över från straffpunkten.

Plötsligt gjorde vi ett misstag på egen planhalva och Lidingös topp fick löpa fritt mot mål och gjorde inget misstag. Första skottet på mål i 35e minuten och 1-0 till Lidingö. Petter som för dagen gjorde en lysande insats i försvaret var en tånagel från att tackla bort bollen men det var en sån dag där marginalerna inte var på vår sida..

Efter målet lät vi oss inte nedslås utan fortsatte trumma på. Sakarias som gjort en fin höst i anfallet smekte fram bollen till en fri Farre som istället för att lägga in bollen själv passade fint till Jonas som skulle raka in bollen men fick tyvärr bollen på fel fot och missade med någon centimeter. Ett magnifikt anfall av tre magnifika spelare. Sacke, Farre och Jonas är tre spelare som verkligen gjort en grym säsong och hade förtjänat att kröna det med ett mönsteranfall i denna match. Men som sagt det var en sån match…

I halvtid sa vi till varandra att fortsätta med det vi gjort i första halvlek. Spelet satt ju där, Lidingö var inte alls med i matchen och istället för underläge var vi värda att leda matchen med två tre kassar.

Lidingö gick ut och spelade ännu mer defensivt i andra. Långa stunder under matchen packade dom ihop sex gubbar i backlinjen och deras mittfält sjönk djupt ner. De tog sig knappt över halva planen långa stunder. Men hatten av för de unga killarna, de spelade på resultat och de gjorde det väldigt svårt för oss att att skapa dom riktigt heta lägena.

När det var 25 minuter kvar skiftade vi från 4-4-2 till 3-4-3 och det gav genast resultat. Vi hade ett par bollar som var centimeter från att smita in men det bara nära fram till den 75e minuten när Farre passade fram Sakarias som satte dit 1-1. Härligt och mer än rättvist! Nu fick vi feeling och det kändes som ett segermål skulle komma. Farre hade ett superläge, Dahlberg var nära att rinna igenom och plötsligt fick Nicke Bergh ett friläge. Tiden stod stilla och vi trodde nog alla att detta var ögonblicket. Målvakten blev kvar på hälarna men avslutet gick precis på benet och bollen studsade till hörna. Den här dagen alltså..

Vi flyttade fram allt sista minuten och försökte få till en sista chans men istället kunde Lidingö kontra in 2-1 när vi bara hade en försvarare kvar. Tredje skottet mot mål under 90 min, overkligt. Avgjort och ridå. Hatten av! Domaren blåste inte av trots att vi slutade spela och Lidingö sprang igenom enkelt och rullade in 3-1 i 92a.

Samp gratulerar Lidingö till en väl genomförd defensiv match och fin effektivitet. Samp kunde tyvärr inte knipa den annars välförtjänta andra platsen. Men med handen på hjärtat var det nog den sena kvitteringen av Tudor i förra omgången som var avgörande. Hade vi kunnat spela på kryss igår hade det inte varit några problem med tanke på hur överlägsna spelmässigt vi var igår. Nu kunde Lidingö istället spela defensivt igår och bara fördröja. Vi får skylla oss själva och komma igen starkare än någonsin 2017.

Tack för allt alla spelare, ni gjorde en fantastik insats igår och glöm aldrig…

De kan alltid vinna, men vi kan aldrig förlora!