Tre poäng – efter målfest på Djursholm IP

Det var som upplagt för fest när Vallentuna United kom på besök – och fest blev det. Både seger och målfest. FC Sampierdarenese vann med hela 5-3 och tog därmed årets första trepoängare.

Det var ingen välspelad fotboll under lördagen mellan FC Samp och Vallentuna. Två lag som från början ville känna på varandra och studera. Men det märktes ganska snabbt att FC Samp skulle visa sig vara det starkare laget.

Redan efter 15 minuter tilldömdes FC Samp en straff utan några större protester. Olle Eriksson stegade fram med gott självförtroende och gjorde ingen missnöjd, och heller ingen förvånad. 1-0 var ett faktum och Olles uttalande i halvtid löd ”Jag visste att jag skulle sätta den.” Så låter en riktig striker.

Tio minuter senare kom det så förödande kvitteringsmålet. Vallentuna-spelaren fick iväg en kanon utanför straffområdet, rätt upp i krysset. Huruvida det var meningen eller inte kan diskuteras men mål och 1-1 blev det i alla fall.

1-1 blev inte långvarigt. Bara två minuter senare. Hasse Ebenman spelade fram Tolga Duran som fintade bort Vallentunas sista försvarade och skapade sig själv ett friläge. Med en enkel bredsida placerade Duran in 2-1 till höger om målvakten.

I den andra halvleken rann det iväg på måltavlan då Tolga Duran först, assisterad av Patrick Ekwall, gjorde 3-1. Följt av Hasse Ebenmans overkligt snygga frispark som resulterade i 4-1. Vallentuna hade stora problem trots att FC Samp ett flertal gånger blev slöa och långa i laget. Men gästerna lyckades ändå reducera till 4-2 efter slappt förssvarspel. Men Samp agerade snabbt och gjorde 5-2 genom ett samspel mellan Tolga Duran och Olle Eriksson där den sistnämnde blev målskytt.

Vallentuna tröstmålade på slutet men kom aldrig närmre än så och Samp tog en välförtjänt trepoängare. En helt okej insats sett till spelet. En grym insats sett till hur många mål som producerades, men några försvarsmissar ställde till det bakåt. 5-3 kunde lika gärna vara 5-1 men det viktigaste är ändå att det blev vinst, i hemmapremiären, i solen på Djursholm IP.

FC Sampierdarenese – Vallentuna United 5-3 (2-1)

Gula kort: Mattias Büman.

Elvan: Löving, Sellfors ©, Morgården, Petterson, Strandberg – Norrman, Büman, Ebenman, Floro – Tolga – Olle.

Bänken: Weilar, Kindmark, Nouri, Hansson, Ekwall.