Matchrapport Kungsholms FK

Säsongens femte raka seger inkasserade FC Sampierdarenese när Kungsholms FK slogs tillbaka med 4-2 under tisdagskvällen.

Mötet skulle egentligen ha spelats ett par dagar tidigare men matchen flyttades och då fick även FC Samp favör av hemmaplan trots att man stod som bortalag i protokollet.

Och hemma i borgen på Djursan går ingen längre säker – man kan säga att motståndarnas situation på Djursholms IP är lika osäker som humrarnas i Östermalmshallen.

FC Samp hade för aftonen en trupp fylld av så kallade lirare. Sagt och gjort; taktiken ritades om en aning där framförallt tre saker lyftes fram. Hög press, spela upp bollen på motståndarnas planhalva via kortpassningsspel samt fokus på fasta situationer. Glädjande nog gav allt detta utdelning, bland annat via två mål från just fasta situationer.

Det tog inte många minuter innan Samp var i förarsätet, nämligen bestämt sex minuter – exakt halva den tid det tar att koka ett bättre stycke hummer faktiskt.

Jonas Widengren älgade fram på djupet och kunde efter visst strul trycka in 1-0, assisten från Viktor Morgården. Den sistnämnde för övrigt anfallare kvällen till ära, en uppgift Ovechkin-frillan från Dalarna skötte galant!

Men det var många spelare som ville visa framfötterna denna härliga afton i Djursholm. En av dessa var det danska spelgeniet Jonas Dinnesen vars första halvtimme i matchen kan beskrivas som magiskt starka. Dansken, som tar allt och lite därtill med en utsida, kunde efter 20 minuters spela runda målvakten och rulla in 2-0 till FC Sampierdarenese.

Några minuter senare uppstod ett moment av kolossal förvirring när David Fjäll och Jan Stenssen missuppfattade varandra då en långboll damp ner framför fötterna på Fjäll. Jag är rätt säker på att Stenssen ropade ”målvakt” och att David Fjäll hörde ”slå en hemåt-passning i det öppna målet” – sagt och gjort; så blev det också även fast domaren var snäll nog att kreditera en motståndare målet. Domaren för övrigt briljant denna kväll. Kvalitén på domarna i denna serie är minst sagt ojämn men här uppenbarade sig helt plötsligt en aningen äldre domarherre som med pondus, humor och kommunikation gjorde tillställningen till både trevlig och tempostark.

Ett par minuter innan paus skulle Jonas Widengren sätta ännu ett mål och återigen skulle Viktor Frisyrgården noteras för en assist. 3-1 stod sig till paus och sett till spelet var det aningen smickrande siffror för kvällens motståndare.

Trots att Kungsholm FK satte 2-3 kvarten in i andra kändes ledningen aldrig hotad. På ännu en fast situation kunde istället FC Samp definitivt avgöra via Nicke Bergh som skallade in en perfekt slagen hörna från Jonas Dinnesen.

Därefter uppenbarade sig en kavalkad av målchanser där det var många om budet. En spelare sprang som om livet stod på spel, Herman Hansson visade att alla de där konstiga kajakpaddlar-passen i Skärgården faktiskt ger en människa bättre kondition. Hanssons kväll borde ha renderat i ett mål men han får istället nöja sig med att bli utsedd till matchens spelare.

En rakt igenom god insats från FC Sampierdarenese även fast segersiffrorna borde ha varit större. Den för kvällen stora Samp-klacken intygade att underhållningsvärdet var stort och bara en sådan sak är ju värd att notera.

Kungsholms FK – FC Sampierdarenese 2-4

0-1 Jonas Widengren min. 6 (Viktor Morgården)
0-2 Jonas Dinnesen min. 20 (Nicke Bergh)