Inför FC Sampierdarenese vs Lidingö Gazoliners

Detta derby har fler namn än vad Matte Büman har smeknamn. När nu Djursholm respektive Lidingös stolthet nu ställs mot varandra rör vi oss med benämningar som ”derby della skaldjursplatå” eller min personliga favorit ”derby della taxeringskalendern”.

Oavsett vad vi väljer att kalla detta möte för så är det alltid en viktig match i både Samp och Gazoliners bok. Gästerna från Lidingö är en klubb vi sedan tidigare haft ett gott öga till. En driven förening som framförallt brukar engagera Samp med en härlig vinterturnering. Sportsligt har också Gazoliners inlett starkt med tre segrar på tre försök, Kronoberg, Gärdet och senast Tudor Arms har alla besegrats i förvisso väldigt jämna matcher.

FC Samp hämtade sig också snabbt efter premiärförlusten mot Tudor Arms genom att på ett svinvarmt Stadshagen enkelt besegra SuS IF med klara 4-1, siffror i klar underkant. Med en match mindre spelad har Samp nu chansen att haka på direkt i toppen då tre klubbar står på nio poäng efter tre spelade omgångar.

FC Sampierdareneses tränartrio har nominerat följande spelare till matchtruppen:

#4 Sakarias Grillhammar
#7 David Fjäll
#9 Tolga Duran
#10 Özz Nûjen
#12 Henrik Söderlund
#14 Farzad Nouri
#16 Mattias Büman
#17 Adam Pinthorp
#20 Andreas Felicetti
#22 Viktor Morgården
#24 Olle Eriksson
#25 Michael Bengtsson
#33 Leslie Marsden (MV)
#35 Jonatan Eriksson
#39 Mehmet Yilmaz
#72 Niclas Bergh

Utan att överdriva nu. Det finns en och annan artist i den där truppen. FC Sampierdarenese är ju en klubb som vill underhålla, detta kan i sin tur ibland leda till en onödigt hög skala av just artisteri. Merparten av Samps spelare är så pass genialiska i sin sjukdom att de förtjänar en egen show.

Men ibland händer det att alla dessa skadade genier i samklang, likt en orkester, finner varandra och framför en enda stor gemensam show. Det är just detta scenario som måste inträffa om FC Sampierdarenese ska ha en chans att besegra Lidingö Gazoliners nu på lördag!

Så varmt välkomna ska ni alla vara ut till Djursholms IP! Cirkus Samp rullar vidare.

FC Sampierdarenese – Lidingö Gazoliners

Datum: 14 maj 2016
Avspark: 17.30
Arena: Djursholms IP
Domare: Parfait Nsengimana

REDAKTIONEN

Detta inlägg har 105 kommentarer

Lämna ett svar