Du visar för närvarande Inför: FC Sampierdarenese – Kungsholms FK

Inför: FC Sampierdarenese – Kungsholms FK

Det är den här tiden på året när halva truppen precis kommit hem från pilgrimsfärden till Genua och där den andra (olyckliga) halvan i veckor framöver matas med rövarhistorier värre än den andra. Någon har köpt en rolig hatt för 27 Euro, någon har druckit hundra bira och någon annan vaknade i fel stad. Över en hel helg bombarderades vi övriga med roliga bilder och galna upptåg – det var information om precis allt, varje måltid, varje bira, varje show.

Till sist var jag ju tvungen att fråga hur det gick i matchen? Vi spelade trots allt en vänskapsmatch mot våra italienska vänner vars klubb delar namn med oss. Hur gick det i den? Inte ett ord yppades under fredagen om denna match. HUR GICK DET? Till slut, via en brevduva, nåddes jag av beskedet att den slutade 2-7…

2-7 igen! Inom loppet av några dagar har FC Sampierdarenese förlorat två raka matcher med siffrorna 2-7, i två olika länder! Jag skulle vilja påstå att det är fullständigt unikt för en svensk division 7-klubb. Under denna sportsligt sett rätt svaga perioden har klubben också lanserat en egen Podcast-serie där vi intervjuar varandra. Komplett storhetsvansinne givetvis men som jag älskar det. (Ni hittar podden #frittsurr HÄR!!)

Lördagens match mot Kungsholms FK spelas på Djursholms IP. Vårens möte vann FC Samp med 2-0 efter mål av Johan Dahlberg och Rick Astley-frillan Christoffer Hemmilä. Helgens motståndare har haft en tuff säsong och ligger nästjumbo med bara en inspelad seger hittills men har nog bara förlorat matcher inom rikets gränser dock.

FC Samp har chansen på en ärofylld bronspeng och ett bra steg mot en pallplats är att vinna lördagens match.  Truppen som ska spela hem trepoängaren lyder enligt följande:

#9 Tolga Duran
#11 Daniel Weilar
#22 Viktor Morgården
#23 Christoffer Hemmilä
#24 Olle Eriksson
#25 Michael Bengtsson
#27 Oskar Kiisk
#28 Mattias Sellfors (C)
#33 Leslie Marsden (MV)
#34 Hans Ebenman
#39 Mehmet Yilmaz
#46 Olle Sarri
#48 Håkan Karlsson
#50 Patrick Ekwall
#64 Anders Norrman
#91 Simon Eriksson

Som ni själva kan se, en stor samling artister i truppen. Men för att få ihop en orkester kan man bara ha en dirigent. Någon jävel måste spela blockflöjt också, någon annan rackare måste slå på det där triangelformade instrumentet – alla kan inte vara dirigenter i en orkester.

Om vi får ihop bitarna är vi svårslagna, oavsett motstånd.

FC Sampierdarenese – Kungsholms FK

Datum: 23 september 2017
Avspark: 18.00
Arena: Djursholms IP
Domare: Senad Begic

/ #77