Exklusivt med Kris Muppetto

Säsongen 2015 närmar sig med stormsteg, och om bara några veckor snörar FC Samp på sig inomhusdojorna som ett första stort steg mot det som väntas bli klubbens mest framgångsrika år i historien.
Och för att ladda upp på bästa sätt kommer nu det som alla har väntat på. För sina insatser i FC Samp den gångna säsongen vann Krister Lundström styrelsens pris. Lär känna mannen bakom det mytomspunna smeknamnet ”Muppetto” lite bättre, och läs hans tankar inför 2015.
Det tar det inte många vändor inom Samp-kretsar innan man hör talas om Kris Muppetto. Vem är mannen bakom myten?
– En levnadsglad gosse i sina bästa år. Nörd på mycket (sport, am. politik, vin, historia, laga mat mm) och har har mycket energi i det jag gör. Spelat fotboll sedan fem års ålder, älskar dansen med bollen. Har även spelat en del tennis. Alltid hållit på med sport – främst bollsporter!
Bott utomlands en del men har bott i Stockholm snart 15 år. Lever med en ljuvlig dam + kungen Jackson (toypudel). Jobbar på resebyrå; därav de reseskildringar ni får på Instagram (populärt har jag förstått). 
– Är väldigt snäll, säger folk… men det är svårt att bedöma sig själv. Den som känner mig bäst av hela Samp-gänget är kassör/revisor/tyske godsherre Johan Ernheim – ni kan kolla av med honom om ni blir osäkra… hahahaha… brukar hänvisa saker till honom.
Smeknamnet Muppetto kommer från en fd chef till mig som vet om min passion för Mupparna och Muppetto är en latinsk variant av Mupparna.
 
Du vann styrelsens pris det här året. Varför? 
 
–  Jaaaa…. hm… bra fråga! Har inte vågar fråga rakt ut till Mattias/Viktor/Kviborg. Var verkligen inte beredd på det. Väldigt tacksam och lite rörd. En stor ära! Kanske för att jag kom in på ett bra sätt i klubben… gillar att hjälpa till och föra saker framåt/ställa upp. Fått en bra kemi med många… ja, en kombination av allt + att jag brinner för detta! Passar på att tacka återigen!
 
Hur mycket måste du smöra för flertal styrelsemedlemma på kommande Italien-resa för att vinna priset även nästa år?
 
– Mja, det behåller jag för mig själv… mina metoder tål inte dagsljus… hehehehe. Men jag har goda förhoppningar att ligga bra till även nästa år – har redan vissa indikationer på det, nu december 2014! Hahahaha!
 
FC Samp har nu haft ett kortare uppehåll. Hur har det egentligen gått med den individuella träningen? 
 
– Helt ok! Joggat på och gymmat samt power-walkat med broder/ordförande Mattias Büman – han kan motivera en, det lovar jag! Underbar karl! 
Inomhusfotboll på torsdagar genom jobbet samt promenader med Jackson. Dock borde det vara tre-fyra kg mindre på vågen för att vara nöjd. Dans och Spotify-kvällarna med Ernheim ger mig också bra träning…
 
I januari blir det först inomhusfotboll innan laget ger sig ut på den gröna mattan igen. Hur går dina spontant tankar inför den kommande säsongen? 
 
– Jag kokar redan! Är som ungtjurarna i Tjuren Ferndinant-avsnittet på julafton. Dessutom kommer vi vara svensk fotbolls bästa klädda förening. Passa på att lansera vårt motto… givetvis med italiensk touche:
Stile – Amore – Morale – Passione!
Som sagt; jag kokar och längtas tills vi kör igång. Underbart gäng! Vilka killar! FORZA SAMP!
Och så… Fem snabba med Kris Muppetto
Timon eller Pumbaa? – svag för grissläktet
Öl eller Vin?
Instagram eller Twitter?
Rinkeby eller Innerstadsserie? – måste bli av
Justin Bieber eller One Direction? (Ingen – Frank Sinatra är bäst!) 
2014 vinnare av styrelsens pris.
2014 vinnare av styrelsens pris.

Lämna ett svar