Intervju med Johan Ernheim: ”Det sägs att 50 är det nya 30”

Han kan det mesta om det mesta, gillar golf, kallas för tysken, är en livsnjutare av rang och framför allt en stor tröjfavorit i supportershopen. Jag pratar förstås om mannen som bär upp nummer #55: Johan Ernheim. Redaktionen som ett snack med profilen så här dagarna inför premiären.

Säsongspremiären är bara några dagar bort. Hur är det med nerverna så här tätt inpå? Kan du överhuvudtaget jobba förnuftigt eller vandrar du bara omkring i en egen premiärbubbla?
– Konstigt nog är jag lugn, visst vandrar jag omkring i en bubbla, en glädjebubbla, äntligen drar allt igång. Precis som alla andra matcher under säsongen spelar vi om 3 poäng i premiären, det gäller att fokusera på uppgiften.

Hur har du personligen förberett dig inför säsongen?
– Jag har aldrig varit så förberedd som inför årets säsong, kvalitéten på försäsongsträningarna har varit riktig hög. Resultaten i träningsmatcherna har visat att formen är bra.

FC Samp har byggt ihop ett otroligt starkt lag i år och enligt många är det befogat med en stämpel som favorit. Är det rimligt att ha serieseger som målsättning?
– Den gamla klyschan ”en match i taget” är min devis, vår målsättning är att vinna varje match, dessutom med stil!

Du tillhör ju det äldre gardet i klubben. Känner du ett extra stort ansvar med din rutin?
– Nej, tillsammans har vi rutin så det räcker och blir över, ålder är bara en siffra, inget annat. Det sägs att 50 är nya 30.

Det pratas väldigt mycket om gemenskapen i Samp. Hur skulle du beskriva sammanhållningen i gruppen?
– Fantastisk, Samp en samling av olika personligheter som verkligen ger avtryck i gruppen, inställningen är verkligen positiv och uppslupen. Det stora engagemanget hos alla är också en viktig faktor till den fantastiska gemenskapen.

Inom slutna kretsar finns det vissa som kallar dig för tysken. Varför?
– Vi är ett gäng som åker till St Andrews och spelar golf varje år. Jag ansvarar för scorekorten och resultaten i vår lilla tävling, vid ett tillfälle när jag skulle registrera resultaten vart det en regeldiskussion och en hel del surr, det slutade med att någon drog ett skämt om en ”polsk riksdag”, när jag skulle presentera resultaten fick jag höja rösten och sa spontant ”kan vi få lite tysk ordning och reda här tack”.

Vilken tysk fotbollsspelare skulle du jämföra dig med?
– Igen aning, känner inte till någon tysk division 7-spelare, fick jag drömma lite, då är valet självklart, Miroslav Klose, tysken som bytte öl mot vin, hans meriter talar för sig själv!

Och om du fick plocka valfri tysk landslagsspelare till Samp – vem hade du valt?
– Samp har redan den perfekta truppen.

Slutligen. Firar vi en serieseger på årsfesten i höst?
– Vi kommer fira många segrar på årsfesten!

FEM SNABBA med Johan Ernheim
Champagne – Öl (segrar firas med champagne)
Frankrike – Tyskland
Finlirare – Slitvargar
Roma – Lazio (självklart)
Salongsberusad – Helt radar

Detta inlägg har 305 kommentarer

 1. Pingback: psy

 2. Pingback: CareDash

 3. Pingback: web

 4. Pingback: w88

 5. Pingback: w88

 6. Pingback: w88

 7. Pingback: m88

 8. Pingback: m88

 9. Pingback: w88

 10. Pingback: www

 11. Pingback: icf

 12. Pingback: x

Lämna ett svar