Olle Eriksson om 50 mål, pojkdrömmar och säsongsavslutningen

Grattis till ditt 50:e mål i klubben, klassisk sportfråga, hur känns det?
Det känns väldigt bra. Samp är en oerhörd positiv kraft i mitt liv och har varit det under de senaste åren. Därför känns det fint att kunna bidra. Och av personliga skäl är det förstås kul att det har blivit så många mål, nätrassel är trots allt en anfallares livselixir.

Berätta om målet?
Det var i ärlighetens namn ett skitmål. I vanlig ordning stod jag och fiskade mellan mittbackarna och efter en snedträff från en försvarare råkade bollen hamna framför mina fötter. Jag blev lite överrumplad och trodde att jag tog alldeles för lång tid på mig, men jag hann toffla iväg ett skott som rullade in vid stolproten i knapp styrfart.

Av alla dina mål är det något mål du minns extra mycket?
Jag väljer att vara egoistisk och lyfta fram ett mål från förra säsongen (BK Nore borta) när jag byttes in bara för att slå en frispark, drog frisparken i mål och klev av. Det må vara fånigt av mig att välja just det målet, men det är trots allt en pojkdröm att göra ett sådant mål.
Annars minns jag också mitt andra mål mot Stockholm Snipers, mest för att det var en så härlig seger.

Hur ser ditt personliga drömmål ut?
Jag är vanvettigt svag för volleyskott. Har fortfarande inte gjort något volleymål värt namnet i Samp-tröjan, det är något jag har kvar på ”att-göra-listan”.

Med tre matcher kvar på säsongen har Samp fortfarande en teoretisk chans att vinna serien och gör sin bästa säsong hittills som klubb. Vad gör 2015 års upplaga så framgångsrik?
Engagemanget i klubben har alltid varit starkt, men i år har det varit något extra. Det har varit full fart på träningar och krogar sedan januari, och jag är övertygad om att det har smittat av sig på planen. Även om spelet inte har varit bländande så har lagkänslan varit starkare än någonsin, och över en hel säsong så är det kanske den viktigaste ingrediensen.

Nästa vecka åker klubben till Genoa och en månad senare är det dags för årsfest. Mellan dessa evenemang ska vi försöka spela fotboll också. Bland annat avslutar vi den 2/10 mot serieledarna FC Tekniska. Känslor inför det?
Först och främst så känns det fantastiskt kul. Den här hösten kommer garanterat bli ett minne för livet, oavsett om vi går upp i sexan eller inte. Men ett avancemang till sexan skulle verkligen vara en bonus på en redan magisk säsong.

Återigen stort grattis Olle och tack för samtalet. Något du vill tillägga?
Var é vargen?

 

 

Detta inlägg har 25 kommentarer

Lämna ett svar