Du visar för närvarande FC Sampierdarenese nära cuptriumf i Södertälje

FC Sampierdarenese nära cuptriumf i Södertälje

Under elljuset på Södertälje Arena var FC Sampierdarenese ytterst nära att ställa till med en praktskräll. Division 7-gänget FC Samp tvingade division 4-klubben Assyriska United hela vägen till en nervkittlande straffläggning.

Och det var just med tre straffar som Sampierdarenese inledde cupmatchen, detta tack vare de tre divisioner som skiljer klubbarna åt. Förtroendet gavs till Tolga, Olle och Treffenberg och trion tackade för det genom att panga in samtliga tre straffar!

FC Sampierdarenese inledde därmed matchen med en 3-0-ledning och det hela skulle inte bara bli en kamp mot Assyriska utan även en batalj mot den envist långsamma klockan.

Det var ett mycket disciplinerat bortalag som direkt lade sig perfekt i försvarsställning mot ett Assyriska som tack vara divisionsskillnaden så klart var skickligare på nästan allt.

Första halvtimmen är en defensiv perfektion från FC Samp. Samtliga underkastade sig taktiken och det var som man brukar säga; ”snuskigt disciplinerat”.

Cirka tio minuter från pausvilan märkte man dock av en del trötta ben varpå Assyriska tilläts skapa en del. 1-3 fick hemmalaget via ett självmål efter att Tobias Rosvall gjort en av många kalasräddningar. Precis innan paus kom så också det för Assyriska viktiga 2-3-målet. Frisparken var vackert slagen men föranleddes också av en klassisk gammal Serie A-filmning.

Men trots det; ledning i paus för FC Sampierdarenese med 3-2! Efter ett par taktiska förändringar inledde också Samp den andra halvleken strålande. Assyriska ägde bollinnehavet men hade inledningsvis svårt att såra ett för kvällen strålande försvarsarbete. Istället kunde FC Samp kontra allteftersom Assyriska tryckte på med mer mannar. Tyvärr saknades skärpan i avgörande lägen där åtminstone en handfull vassa kontringar slutade med resultatlösa försök.

Efter just en Samp-kontring och ett efterföljande bolltapp kunde istället Assyriska kontra in 3-3 med dryga 20 minuter kvar av matchen.

Matchens sista del präglades av ren kampvilja. På högerbacken var Herman Hansson som en maskin och han fick mer än god hjälp av sina lagkamrater som var villiga att offra liv och lem för att få till en straffläggning. Längst bak mellan stolparna storspelade Rosvall och stod för två eller tre ”omöjliga” räddningar.

Samp stod hela matchtiden ut och klarade av att hålla 3-3 och istället bjuda den tillresta klacken på en straffrysare. Men straffläggningen blev inte pricken över i:et för FC Samp, Assyriska satte iskallt sina fem straffar samtidigt som Samp missade två.

Straffläggningen till trots, detta var tveklöst en av FC Sampierdareneses bästa kvällar i klubbens historia. Spel på en vacker Superettan-Arena mot ett division 4-lag kryddades med en alldeles lysande insats där framförallt kampviljan och stoltheten var en fröjd att skåda. Assyriska United fick slita som djur för att slå ut denna vackra division 7-klubb.

Samtliga från Rosvall i mål, via utespelarna och tränarna, via bänken och upp till läktaren ska och bör känna en enorm stolthet över denna insats, en kväll där vi alla visade vad FC Sampierdarenese står för.