Säsongens första seger

FC Samp tog sin första seger för året efter 5-1 (eller 1-5 för att vara paragrafryttare) i prestigemötet borta mot Sus IF.
Hur det gick till? FC Samps nr 24, blixtinkallad ersättare för Andreas Felicetti, sammanfattar det hela.

Det kändes lite som att komma hem. Efter att ha spelat bortamatcher halvvägs till Enköping var det en fröjd för FC Sampierdarenese att äntligen få spela bortamatch på klassiska Stadshagens IP. Sus IF stod för motståndet, ett lag som FC Samp aldrig förlorat mot.

Samp kom till spel 16 spelsugna vargar och passade på att hylla sitt långtidsskadade stjärntillskott Marcus Sennewald med specialtryckta tröjor. Den korsbandsskadade pop-idolen dök sedan upp lagom till matchstart och tårarna var nära (vi får hoppas att han skriver en låt om detta).

11179970_832152563499928_5079154839370343210_n

Matchen hade knappt hunnit börja innan årets nya nr 9 hade presenterat sig, Tolga Duran. Den turkiska gladiatorn höll sig framme på en frispark från den ständigt bakåtlutade storrökaren Christopher Kviborg och styrde elegant in ledningsmålet. En drömstart.

Drömmen blev dock kortvarig. Sus IF fixade fram en hörna efter mer en tilltrasslad situation som innehöll mer flipperspel än en ungdomsgård på 80-talet hamnade bollen i Samps mål. Kvitterat efter tio minuters spel.

Resten av halvleken kommer inte gå till historien som en FC Samps bäst spelade, däremot var effektiviteten slående. På en frispark från höger hoppade Samp-debutanten Benjamin ”Farre” Toofani högre än alla andra och nickade majestätiskt in ledningsmålet.

Och bara minuter innan halvtid gjorde ytterligare en Samp-debutant mål i sin premiär. Adam Pinthorp tog emot ett inlägg, la bollen tillrätta och skickade på en fin vrist i bortre hörnet. Klassavslut och tvåmålsledning i paus.

Andra halvlek blev sedan en ganska transportsträcka mot segerlunchen på Lily’s Burger. Anförda av kapten Janne Pettersson gav ett disciplinerat och samlat FC Samp motståndarna inga ytor att operera på, och när motståndarna väl lyckades få iväg ett avslut var Christer Öberg en vägg i målet.

Motståndarnas fruktlösa jakt på en reducering gav Samp styrka och i slutet av matchen var det dags för dödsstöten. Två kontringslägen, två Pinthorp-passningar och två hungriga forwardsvargar i Tolga och undertecknad. Spiken i kistan och Samp kunde fira säsongens första seger.

Gula kort: Eriksson

Startelva: Öberg – Yilmaz, Pettersson (C), Fensby, Bengtsson – Pinthorp, Lind, Strandberg, Büman – Duran – Kviborg
Avbytare: Söderlund, Kiisk, Toofani, Muppetto, Eriksson
Coach: Morgården

Wow:
* Adam Pinthorp
släppte 15 min innan match bomben att han kände sig ytterst ovan vid konceptet ”spela elvamannafotboll”. Ca 2 timmar senare hade påläggskalven på TV4 gjort ett mål och två assist.
* Farres spänst.
* Jannes ledaregenskaper.
* Femett.

Prosecco-i-sommarsolen-härligt:
*
Full trupp för andra matchen i rad!
* Att flertalet spelare, familjemedlemmar och fans slöt upp för att stötta Samp. Magiskt.
* Att en spelare med nr 9 på ryggen gjorde mål för första gången någonsin i FC Samp.

Franz Jäger-säkert:
* Försvarsspelet i andra halvlek.
* Försvarsspelarna som fick Berlinmuren att framstå som ihålig: C Öberg. M Yilmaz. J Petterson. J Fensby. M Bengtsson. DJ Kiisk.
Viktor Coachgårdens insats på tränarbänken. Fortfarande obesegrad.

Överraskningar:
* Mattias Büman
fick inget kort! (kan förklaras av att domaren var döv och inte hörde vad Ludvikasonen sa skrek).
* Kviborg försökte sig på en slängnick, och han skadade sig inte (däremot missade han bollen).

Underraskningar (dvs. motsatsen till överraskningar):
* Micke Bengtsson
skadade sig. Och spelade vidare.
* Patrick Ekwall rockade ett par svåra, lila Adidas-skor på sidan.
* Hans Ebenman drog en burgare efter match.

Bara märkligt:
* Anton Strandberg
fick två stenhårda projektiler i ansiktet i andra halvlek (en motståndarcross och en Fensbyrensning). Bara ren otur eller dåligt positionsspel av årets spelare 2014?
* Att motståndarna började värma upp 10 min innan en match av den här otroliga magnituden. Tidsbrist eller arrogans?
* Att Viktor konsekvent kallade Oskar Kiisk för tjisk, som innan matchen tydligt klargjorde att hans efternamn uttalas just K-I-S-K.

Tre poäng. Femett. Fyra olika målskyttar. Vårsol. Tillfällig serieledning.