Kärlek stavas FC Sampierdarenese

20 år gammal, sjukskriven och uttråkad. Vi har med det sagt åkt lite mer än ett år tillbaka i tiden. Samma tid som min resa började med FC Sampierdarenese – ett tåg som jag hoppade på utan att veta vad som väntade – nu går tåget i ett rasande tempo.

Det var länge sedan jag skrev en text. Det stavas skrivkramp som författare, men inte är jag någon författare. Vad är jag för något då? Det vet jag inte heller. Kanske en timanställd badmästare (FD murare) som på fritiden spelar fotboll för FC Sampieradarenese och det sistnämnda står självklart inristat i sten. Ett lag som är så gott som närmsta jag kan komma ett annat lag i mitt hjärta – UC Sampdoria. Det gör mig glad, overkligt glad. Division 7-laget med så pass många starka karaktärer som andra lag bara kan drömma om.

Hur hamnade då jag i denna 56-mannatrupp? Ja ni hörde rätt, eller läste rätt om vi ska vara noga. Det började just så – noggrannheten. Jag var sjukskriven för lite mer än ett år sedan och i brist på annat läste jag igenom twitterflödet för femtioelfte gången just den dagen. Noggrann med andra ord. Men just den gången kom jag över en tweet skriven av FC Sampierdarneses twitterkonto. Det behövdes en ”duktig” webdesigner till en framtida hemsida. Utan att riktigt veta vad jag gav mig in på, fick jag i alla fall klart för mig att jag skulle ta kontakt med någon med smeknamnet hunden. Hunden alltså.

Jag tog kontakt med hunden (Mattias Büman) och vi beslutade för oss ett möte. Morgården, Büman & Kviborg – den där sliska advokatbyrån som den sistnämnda har kallat denna fantastiska trio. Två dalmasar och en stockholmare. Magiskt. Jag var givetvis nervös. Speciellt med tanke på det där ungdomliga fyllesamtalet till Kviborg som jag avskyvärt gjort några år tidigare. Vet inte om han minns, jag minns.

Hemsidan står nu färdig med ett antal smådetaljer som ska fixas. Inför den här säsongen beslutade jag mig även för att snöra på mig fotbollsdojjorna igen. Ett val jag aldrig kommer ångra. Nu står jag här med barndomsnumret #4. Iklädd en fantastisk kläduppsättning jag bara hade kunnat drömma om tidigare. Detta tillsammans med mina fantastiska lagkamrater som jag har mycket att lära mig av.

Kärlek stavas FC Sampierdarenese – och jag får vara en del av det.

/Sakarias Grillhammar

Detta inlägg har 272 kommentarer

  1. Pingback: CareDash

  2. Pingback: w88

  3. Pingback: w88

  4. Pingback: w88

  5. Pingback: w88

  6. Pingback: m88

  7. Pingback: w88

  8. Pingback: m88

  9. Pingback: m88

Lämna ett svar