Postpartita AK Stockholmsatleterna – FC Sampierdarenese 1 – 3

En heroisk insats senast mot Lidingö Gazoliners följdes upp med en ny fin insats när FC Sampierdarenese gästade AK Stockholmsatleterna på Östermalm IP:s kortklippta matta – där till och med omklädningsrummen hade högt i tak. Matchen slutade rättvist 1-3 till FC Samp som för dagen hade ett enastående bortafölje – som så alltid.

Det var ett taggat Samp som kom till Östermalms IP på måndagskvällen med målet att haka på toppstriden. Men med ett motstånd som laddat i flera dygn för årets match – skulle det inte bli lätt.

Det började dock enastående då Samp skulle komma att ta ledningen redan efter tre minuter. Genom en framspelning av Olle Erikson som fick hela Östermalm att tappa hakan. Oskar Kiisk helt fri och kunde enkelt rulla in ledningsmålet. Som inte var nöjd med det och passade på att skicka en pik till CAP Morgården, där vänsterback minsann är inget direkt för den numera mångsidiga anfallaren.

Samp trycktes ner djupt av hemmalaget men skapade dock inget superfarligt. Receptet skulle då istället bli fasta situationer och i den 22:a minuten kom kvitteringen. AK Stockholmsatleterna hade en bra period efter målet men FC Samp jobbade vidare genom att löpa ner sitt motstånd och det skulle belöna sig.

På hörna i den 36:e minuten där fem Samp-spelare löpte mot första stolpen och ensam kvar på bortre stod David Fjäll som kunde distinkt sätta pannan till. Keepern hann inte reagera och fick bollen på sig, och den gick i lång båge över målvakten in i mål. Årets mål? Mycket möjligt om du frågar Fjäll själv. Psykologiskt viktigt och en härlig känsla in till halvtidspaus. 1-2.

I den andra halvleken handlade det mycket om att försvara sig vilket inte var helt otänkbart i och med matchrytmen som speglade resultatet. Samp skapade dock en jättemöjlighet tio minuter in i andra halvlek där Oskar Kiisk hotade i djupled och serverades läckert av Jonas Dinnesen. Lobben kom och mål trodde alla men bollen hade tydligen gått över. Helt overkligt. 3-1 målet skulle dock tillslut komma sju minuter senare när Kiisk revs ner i straffområdet. Straffen var solklar och Olle Eriksson gjorde inga misstag. 1-3 till Samp.

Matchfakta

AK Stockholmsatleterna – FC Sampierdarenese 1-3 (1-2)

0-1 Oskar Kiisk (Olle Eriksson)
1-1
1-2 David Fjäll (Olle Eriksson)
1-3 Olle Eriksson

Gula kort: Jonas Dinnesen, Patrick Ekwall, Johan Dahlberg, Sakarias Grillhammar
Röda kort: Sakarias Grillhammar (efter andra gula)

Noterbart

• Samarbetet Kiisk – Olle Eriksson är en fröjd för ögat.
  • Gör Pälle Johnsson sin bästa match någonsin i Samp-tröjan?
  • Viktor Morgårdens resoluta mittbackspel.
  • Har Grillhammar tagit över årets buse istället för Büman?
  • Slutligen – kommer Oskar Kiisk någonsin mer spela vänsterback?Vi tackar domaren, motståndaren och vårt enorma bortfölje för en spännande match och en härlig inramning.

Nästa match spelas redan på onsdag den 25:e maj klockan 20.30 på Djursholm IP mot IFK Lidingö BK