Hansson inför Stockholm Cup: ”Talangmässigt matchar vi Mälarhöjden”

Serien är över för det här året – men långt ifrån tävlingssäsongen. På tisdag kväll kliver FC Sampierdarenese in i årets upplaga av Stockholm Cup, där man ställs mot på förhand tufft Division 4-motstånd i form av Mälarhöjdens IK. Redaktionen ligger inte på latsidan och bestämde sig för att ta ett snack med formtoppade försvarsgiganten Herman Hansson, vars förhoppningar är höga inför säsongens stormatch.

God dag Herman. Vi räknar ned timmarna inför säsongens på förhand tuffaste uppgift. Division 4-laget Mälarhöjdens IK står på andra sidan i Stockholm Cup på tisdag. Hur går tankarna?
– Måste säga att Stockholm cup på hösten alltid är en höjdpunkt där det är kul att mäta sig med lag högre upp i seriesystemet för se hur man står sig.

Ledarstaben har tagit ut en stark trupp där bland annat Andreas Treffenberg gör comeback efter ett lååångt sommaruppehåll. Kan vi matcha Mälarhöjden?
– Rent spets- och talangmässigt matchar vi med råge Mälarhöjden tycker jag. Mälarhöjden kommer säkert vara mer samspelta och vältränade som lag. Jag tror på en bra och välspelad fotbollsmatch där vi förhoppningsvis sätter våra tre straffar och får lite press på Mälarhöjden. Kul med Andreas tillbaka i truppen, såg riktigt spelsugen och het ut på träningen sist, tror på minst ett mål från honom.

Ryktet på stan går att flertalet supportrar kommer samlas runt Djursholm utrustade med bengaler och fullt laddade för att skrika tills rösten inte längre bär. Hur mycket påverkar det att få stöd från sidan?
– Våra supportar är helt fantastiska! Underbar stämning och kuliss de skapar både på hemma- och bortaplan. Om jag ser Kris Muppetto och revisorn stå med varsin bengal vid sidan när jag går in på planen så kommer jag vara i extas!

Du har varit en av FC Sampierdareneses främsta spelare den här säsongen och dessutom visat målform från din normala backposition. Måla upp ett drömscenario när du avgör med 5-4-målet i morgon.
– Brytpass på mittplanen, därefter smyger jag med upp obevakad och på ett inlägg snett-inåt trycker jag in bollen. Målgesten får bli spontan som vanligt, men jag har svårt att se att det inte svartnar och att jag helt plötsligt är 5 meter upp i nätet bakom mål.

Även om det inte blir något avancemang uppåt i seriesystemet har säsongen varit den främsta i klubbens historia. Varför har det gått bättre i år än tidigare?
– Framförallt det fantastiska goet och engagemanget som nått en ny höjd i år. Det har varit bra tidigare, men i år WOW! Lägg till hög träningsnärvaro, fulla trupper till matcherna och inte minst stort intresse och uppslutning till de sociala evenemangen.

Marcus Allbäck har en närmast odefinierbar roll i svenska landslaget som ”player manager”. Vem hade passat bäst in i FC Samp att lägga beslag på en sådan roll, där det mesta verkar gå ut på att ringa och surra med spelare och glida runt i vit skjorta och presentera startelvor?
– Vi har ju ett par kandidater i laget helt klart. Men jag tror ändå att den som hade mått bäst i den rollen är Mattias Büman!

Tack för pratstunden. Något övrigt du vill tillägga inför matchen eller möjligen den årsfest som ligger runt hörnet?
– Jag hoppas att våra supportar kommer ut och stöttar oss imorgon i Djursholm och tar del av ännu ett fantastiskt tifo. Sen laddar vi om för årsfesten den 23:e, kan knappt vänta. Kommer bli en helt magisk kväll!

Detta inlägg har 47 kommentarer

Lämna ett svar