Oskar Kiisk klar för Sampierdarenese: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Oskar Kiisk

Sampierdarenese rustar upp inför säsongen och ett av alla nyförvärv är den vindsnabba kantspelaren Oskar Kiisk, som närmast kommer från Norrtull. Kiisk ansluter nu till Samp med förhoppningarna om att ta hem ligatiteln och han hoppas kunna bidra med ett par mål.

Till att börja med vill jag välkomna dig till Stockholms skönaste klubb Sampierdarenese! Hur resonerade du kring valet?
Det var verkligen inget svårt val när Kviborg lade fram kontraktsförslaget. Att representera Samp är en dröm som går i uppfyllelse.

Har det funnits några andra klubbar som har ryckt i dig?
-Jag skulle ljuga om jag sade att det inte funnits något intresse. Klubbar har hört sig för, men det har inte riktigt känns aktuellt. Min tidigare klubb, Norrtull, var beredda att matcha erbjudandet från Sampierdarenese, men det var inget snack.

Berätta gärna lite om dig själv, och vad du gör till sidan av FC Samp?
Jobbar som redaktör för Viasat Sport, när detta skrivs med full OS-fokus. Kollar en hel del fotboll, primärt engelsk. Bloggar och twittrar högt och brett, men främst om Tottenham. Då och då hittar jag även något som är värt att lyfta gällande Ascoli.

Hur skulle du beskriva din spelstil?
Jag har alltid levt på snabbheten och kan fortfarande dra stor nytta av den. Om jag får tycka till själv anser jag att jag har ett hyfsat skott och fin blick för spelet likaså.

Vad skulle du kunna tillföra laget?
Rätt attityd, fart och fläkt samt ett gäng mål.

Har du några personliga mål du vill uppnå den här säsongen?
Jag är inte nöjd förrän jag kallas ”FC Samps Marco Cassetti”. Det är även helt okej att jämföra mig med Claudio Caniggia.

Vad har FC Samp för ambitioner den kommande säsongen?
Scudetton, helt klart.

Vem anser du vara lagets stjärna?
Jag skulle vilja säga Christopher Kviborg, men tror att David Fjäll fortsätter lysa även denna säsong. Vår kemi lär lyfta laget ytterligare en nivå.

Vi välkomnar Oskar Kiisk till Sampierdarenese och ser fram emot att få en trevlig säsong tillsammans.

Detta inlägg har 32 kommentarer

Lämna ett svar