Olle Eriksson: – Långt från toppformen!

Sin vana trogen har Olle Eriksson öst in poäng under försäsongen, fjolårets skyttekung har via mål eller assist varit involverad i klubbens sju senaste mål! Dessvärre för motståndarnas del är formen inte ens nära att vara toppad; åtminstone enligt målkungen själv.

FC Sampierdarenese har hittills gått lysande under försäsongen med tio poäng på fyra matcher, varför har det gått så bra för laget tror du?

Det är oförskämt kul att spela fotboll i FC Samp, det är vår absoluta styrka. I och med att vi startade säsongen med inomhusträningar redan i januari så har vi redan nu haft kul i tre månader, och jag är fast övertygad om att det gör oss bättre på fotbollsplanen.

Du själv har legat bakom klubbens sju senaste mål! Det är otroliga siffror, är du i ditt livs form?

Gud nej. Min fysiska form är långt från vad den en gång var, tekniken likaså. Däremot har jag förmodligen aldrig varit i bättre mental form än nu, jag verkar bli klokare och mognare med åren som tur är. Och det är dödsviktigt för en anfallare att ha psyket med sig, titta bara på Falcao i United!

Av klubbens nyförvärv har du redan spelat med många, är det någon särskild spelare du tycker har stuckit ut lite extra?

Oj, svår fråga. Hur ska jag kunna välja? Att Sennewald och Dinnesen är stora fotbollsspelare visste jag redan. Jag har hunnit bli svårt förtjust i Christer Öberg i mål, och både Farre och Jonas har övertygat stort. Men jag vill lyfta fram Håkan Karlsson, som i princip att betrakta som ett nyförvärv eftersom han var skadad i princip hela förra säsongen. Han har varit briljant på försäsongen.

Finns det något som talar emot att FC Samp´s skyttekung år 2015 inte heter Olle Eriksson?

Det som talar för mig att mitt försvarsspel är så uselt att jag inte kommer bli omskolad till försvarare under säsongen. Det som talar emot är att spelare som Nicke Bergh, Tolga Duran och Marcus Sennewald finns i truppen. Mitt tips är att den sistnämnde kammar hem titeln som capocannoniere.

Notering. Olle Eriksson har på 31 seriematcher stått för 32 (!) mål och 15 målgivande passningar.

REDAKTIONEN

Olle hade show!
Olle hade show!

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar