Du visar för närvarande Matchrapport: FC Sampierdarenese – IFK Lidingö BK

Matchrapport: FC Sampierdarenese – IFK Lidingö BK

På onsdag kvällen styrde vi skutan mot Lidingö, denna vackra plats som givit oss så många fina minnen efter bragdartade insatser genom åren.

Denna gång skulle vi ställas mot IFK Lidingö, ett ungt obesegrat utvecklingslag till det A-lag som huserar i division 2. Ifjol var IFK inte alls lika bra och vi var spelmässigt bättre än dom. Men denna säsong har det hänt något, antingen har dom värvat oerhört fint eller så är det bara så att juniorerna blivit ett år äldre. Dessutom huserar den gamla djurgårdsbacken Markus Karlsson i backlinjen som en tupp i hönsgården.

Detta lag är alldeles för bra för den här serien egentligen vilket skulle visa sig denna kväll. Vi kom med ett halvskadat lag och decimerad bänk men taggade till tårna att i alla fall hålla siffrorna nere och kanske kriga oss till ett kryss.

Lidingös forward började redan efter 5 min klaga på vår sittande backlinje, som om det skulle hjälpa? I 20 min höll vi tätt innan första målet i baken skulle komma. Ett fantastiskt klappklapp-spel renderade 1-0 som sedan skulle bli 4-0 i paus. Helt ok ändå tyckte vi.

Domaren som för dagen rörde sig uteslutande i mittcirkeln hade nog glömt pipan hemma. Nu ska man verkligen inte skylla på domaren en sån här match men man kan ju tycka att han kunde blåst fler än två offiside under 90 min. Det var en hel del 50/50 situationer och när ett lag är så pass överlägsna kan man ju faktiskt fälla ibland istället för att fria varje situation.

I andra halvlek blev klasskillnaden ännu större då vi blev trötta och dom piggare.

Det var män mot barn fast i det här fallet sprang barnen åttor runt männen.

Tillslut blåste domaren i lergöken och Samp hade åkt på den största förlusten i klubbens historia. 12-2 skrevs siffrorna till efter mål av Olle Eriksson och Patte Ekwall i andra halvlek. Bäst på planen var Håkan Salsa Karlsson och den vilt kämpande Leslie i målet som trots 12 insläppta räddade 15 frilägen och stod för 37 benparader.

Det här är bara att glömma och vi önskar IFK Lidingö lycka till i division 6. Dom kommer med största säkerhet springa igenom den serien också.

Nu tar vi nya tag mot Gärdet i helgen. Framåt vargen!

Kort fakta:

6-1 Olle Eriksson (Morgården)

10-2 Patte Ekwall (Dinnesen)

Varningar: 

Hunden

Publik:

Grande Martin!