Jan Stensen klar för Sampierdarense

Han har petat Magnus Hedman, representerat både AIK och Djurgården och hyser en stor kärlek till Fiorentina. Vi välkomnar vår nya målvakt Jan Stenson.
Bild JS

Välkommen till Sampierdarenese Jan, hur känns det?
– Väldigt bra, tack! Har varit en klubblös ett tag, så det känns som att hitta hem efter att ha varit vilse, att komma till en sådan härlig klubb som Sampierdarenese verkar vara.

Vad vet du om klubben?
– Inte mycket mer egentligen än vad jag läst mig till på hemsidan, vilket gett ett mycket positivt intryck, och att min gode vän Andreas Felicetti pratat varmt om den. Ryktet på stan säger också att Sampierdarenese egentligen är för bra för sjuan.

Du har en lång karriär bakom dig, berätta lite kort.
– Du menar att jag börjar bli gammal? Tur för mig att jag är målvakt, som brukar peaka senare i karriären, till skillnad från utespelare. Hur som helst, inledde min fotbollskarriär vid tidig ålder i AIK och hamnade ganska snabbt mellan stolarna och blev målvakt. Stannade i AIK hela vägen upp tom juniorlaget men lämnade sen AIK för DIFs juniorlag. Efter något års uppehåll började jag, i samband med plugg i Uppsala, spela med i Torpedo Kamrat BK i div 7. När jag sen flyttade hem till Stockholm lirade jag en säsong med Danderyds SK i div 5 men har de senaste åren mest lirat korpen eller med polare.

Det ryktas om att du petat Magnus Hedman en gång i tiden?
– Ingen rök utan eld. Jag var uppe och tränade med AIKs A-lag ungefär när Hedman slog igenom och han fortfarande var ung och oförstörd. Jag tror dock inte han uppskattade konkurrensen från mig för kort därefter fick jag lämna klubben.

Vad är dina styrkor som målvakt?
– Trots min ålder och rätt stela kropp så är jag ändå relativt snabb och bra på att läsa spelet. Har bra reflexer, gillar att prata mycket med utespelarna och spela en bit utanför målet. Man skulle kunna säga att jag kan beskrivas som en korsning mellan Neuer och Schmeichel (d.ä).

Sampierdarenese har starka band till Italien, vilken är din favorit klubb i Serie A?
– Fiorentina.

Någon favoritspelare?
– Oliver Kahn.

Tack för pratstunden, återigen varmt välkommen, något du vill tillägga?
– Tack själv! Ser fram emot en seger- och framgångsrik säsong med Sampierdarenese. Kom ihåg vad de gamla romarna sa: Tur är inget man får, det är något man förtjänar.

5 snabba!
Italien eller England – Italien.
Pasta eller Pommes frites – Pasta alla dagar i veckan.
Vin eller öl – Måste man välja? Om jag måste blir det öl.
TV-räddning eller benparad – En TV-räddning känns alltid skönt att sätta för en målvakt.
Buffon eller Neuer – Svårt val, två mycket bra målvakter men jag håller Neuer högre.

Detta inlägg har 78 kommentarer

  1. Pingback: x

Lämna ett svar