Intervju med Mattias ”Hunden” Büman

Han är en av de ledande filurerna i klubben, lever som Edward Blom och har vunnit busligan två år i rad. Vi pratar naturligtvis om Matte Büman. Nedan får ni en kort avstämning hur surret går i klubben och vad vi kan förvänta oss framöver i FC Sampierdarenese.

IMG_2731 2

 

 

 

 

 

 

Först och främst, hur mår du Matte?

-Alldeles förträffligt tack. Det har varit en välbehövlig vila efter säsongen som tog mycket energi. Men nu är jag tillbaka i gängorna och blickar framåt mot 2015. Efter årsskiftet drar vi igång på allvar.

Vad kan vi förvänta oss framöver?

-I januari drar vi som sagt igång med inomhusträningar en gång i veckan. Det här är något nytt för FC Samp så vi får se hur uppslutningen blir men vår förhoppning är så klart att vi drar fullt hus den 10e januari. Jag är otroligt spelsugen och de jag pratat med i laget känner samma sak. Jag har också vevat igång gänget som ska sköta vår hemsida. Vi träffades på Enzo’s en kväll och satte riktlinjer för hur vi vill att hemsidan och sociala medier ska skötas under säsongen. Det känns fantastiskt bra att så många vill engagera sig. Och förra veckan träffade jag eventgruppen på fem entusiastiska gubbar som gjort en plan för året med sommarfest, träningsmatch i Genoa och den så omtalade årsfesten som 2015 ska slå alla rekord.

Hur ser truppen ut och kan vi förvänta oss några nya stjärnspelare?

-Vi är i stort sett intakta ifrån förra säsongen bortsett från ett par starka nyförvärv. Vi värvar aldrig spelare i blindo, vi letar efter karaktärer och personer som kan gå rakt in i den fantastiska gruppen som utgör FC Sampierdarenese. Därför kan ni inte förvänta er att vi värvar så mycket mer än vi gjort så här långt. Personligen är jag väldigt nöjd med värvningarna av de gamla dorianerna Jonas Dinnesen och Marcus Sennewald som jag tror kan bidra med spetskvalitéer som vi saknade ifjol men också med stora hjärtan och passion för det vi sysslar med. FC Samp är så mycket mer än bara fotboll det måste alla förstå. Får jag drömma lite så hoppas jag min vän Nicke Bergh bestämmer sig för att skriva på igen. En otroligt duktig fotbollsspelare men framförallt en galen karaktär i omklädningsrummet. Nicke vi saknar dig!

Berätta mer om resan till Genoa och våra rötter i USD Sampierdarenese?

-Det var en fantastisk resa som jag aldrig kommer att glömma. Vi blev väldigt väl bemötta av klubbens president, supportrar och spelare direkt vid ankomst och det kändes aldrig konstlat. Vi pratade om allt mellan himmel och jord samtidigt som vi smide planer inför framtiden. Vårt samarbete är fortfarande i startgroparna men vi har kommit så pass långt att en resa är planerad i september nästa år. Det blir en vänskapsmatch lagen emellan med efterföljande hattrullning. Förhoppningsvis kan vi klämma in en match med Sampdoria på Luigi Ferraris också. Det här vill ingen i laget missa det lovar jag.

Vad tror du om kommande säsong?

-Svårt att säga eftersom serieindelningen dragit ut på tiden. Vår ambition är att spela i innerstan igen för att slippa alla resor och få möta de lag vi skapade en fantastisk hatkärlek med under säsongen 2013. Klubben blir dock kvar ute i Djursholm där vi kommer att spela våra hemmamatcher och bedriva träningar. Vi trivs otroligt bra med området, planen och klubbhuset. Det kommer krävas mycket för att slå oss där ute nästa år, det kan jag lova.

Vad händer nu?

Vi fortsätter tjata om medlemsavgiften för att sedan kunna beställa kläder och göra klart allt inför säsongen. Viktor, Christopher och alla i respektive arbetsgrupp gör ett kanonjobb. Jag vill också slå ett slag för vår egendesignade halsduk och mössa som kommer inom kort. Den kommer att säljas till laget och de supportrar som önskar. Håll utkik för de kommer i en begränsad upplaga.

Kul att surra med dig Hunden, något du vill tillägga?

-Detsamma. Jag skulle vilja önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Jag är oerhört laddad och ser verkligen fram emot att dra igång 2015. Tror den här säsongen kommer infria alla förväntningar och lite till. De som hänger med på den här resan kommer minnas den för all framtid, jag är helt övertygad. Nu gör vi det här tillsammans. Framåt Samp!

Slutligen fem snabba!

Bensax eller skott i krysset

Hängbuk eller hängpung

Burrito eller havskräfta

Pirlo eller De Rossi

Espresso eller bryggkaffe

Detta inlägg har 107 kommentarer

  1. Pingback: rip

Lämna ett svar