Intervju med gårdagens il migliore

Han hade inte spelat en match på fullstor plan sedan juniortiden och visste inte riktigt var han stod när han äntrade Stadshagens plastmatta igår förmiddag. Efter matchen fick han priset som matchens spelare och festade med öl och chark på Papas Deli med kultfiguren Kris Muppetto hela eftermiddagen. Redaktionen tog idag ett snack med succén Adam Pinthorp som inte sovit en blund sedan debuten i samptröjan.

Buongiorno Adam, hur känns kroppen så här dagen efter?
– God dagens! Jo tack, stelhet, ont och krampkänningar – men överlag väldigt bra. Framför allt med tanke på att vi plockade med oss tre poäng i bagaget efter gårdagens match.

Du gjorde tävlingsdebut för FC Samp igår, hur gick tankarna innan match?
– Det pirrade förstås till – som sig bör – precis före avspark, men annars kändes det ganska lugnt. Jag var nog mer taggad än nervös, så att säga. En stor anledning till det är förmodligen att jag varit med i laget under ganska lång tid nu, och det finns så många ledande själar som hjälper till att ena gruppen på och utanför planen. Det är någonting som underlättar när nytt folk ska in i gänget.

Med ett mål och två assist blev du utnämnd till matchens lirare, var detta bara en försmak av vad Adam Pinthorp kan?
– Spelmässigt tycker jag många var i överkant jämfört med mig, så jag ser ödmjukt på titeln matchens lirare. Måste säga att vi hade ett otroligt välbalanserat lag i går och det var rakt igenom en genuin laginsats som låg till grund för segern. Angående min prestation får jag givetvis vara nöjd rent poängmässigt – samtidigt finns det delar i spelet som jag hoppas kommer utvecklas under säsongen. Vi får väl se vad som väntar runt hörnet.

Målet var en bomb som hämtad ur en Bustertidning, var det självklart att bara sätta dit den?
– Det var många som frågade varför jag inte drog till direkt på passningen jag fick serverad som på ett silverfat av Olle. Anledningen? Jo, läderkulan studsade till en aning, så jag valde en extra touch innan jag tryckte till. Men att avsluta i det läget var en självklarhet.

Du har extratränat på måndagar med Kris Muppetto för att komma i form, vad har det betytt för gårdagens succé?
– Är det någonting man saknar som nyinflyttad här i huvudstaden är det närheten till en fotbollsplan. Och som närmast besatt av en boll vid fötterna har extraträningen med Muppetto – där vi för att tala klarspråk mer praktiserat med boll än utan – varit en viktig faktor rent personligen. Förmodligen även för Muppetto själv, som senast i går påpekade att han snart kommer vara i bättre form än någonsin. Den som väntar på nåt gott…

Klubben har fått en bra start på säsongen både sportsligt och publikmässigt, vad tror du detta beror på?
– Framför allt tack vare styrelsens fantastiska arbete. Det är klubbens kärna som gör det möjligt för oss andra spelare att dela all denna glädje tillsammans både på och utanför planen. Sedan tror jag också många i laget – nya som gamla figurer – känt extra stor motivation den här säsongen. Utan att sätta fingret på exakt vad så är det någonting som trappats upp.

Nu väntar spelledigt i veckan för att sedan möta Makkabi och Tolkarna nästa vecka, vad gör du för att bibehålla formen?
– På måndag väntar givetvis extraträning igen. Senast fick jag och Muppetto besök av vår allas Matte Büman, och förhoppningsvis blir så även fallet den kommande veckan. Vem vet, snart kanske vi närmar oss tvåsiffrigt.

Tack för pratstunden, något du vill tillägga?
– Tack själv. Jag kan väl bara tillägga att jag hoppas att vi även i fortsättningen får sådant storstilat stöd vilket ger oss en extra kick. Tillsammans är vi starka!

/Redaktionen

Detta inlägg har 58 kommentarer

Lämna ett svar