Inför Stockholm Cup: Assyriska United vs FC Samp

För första gången i FC Sampierdareneses historia har klubben avancerat till den andra omgången av Stockholm Cup, cupen som alltså är ett förkval till Svenska Cupen. Ytterligare sex segrar i Stockholm Cup skiljer FC Samp från Svenska Cupens första omgång och en trolig segermatch mot Hammarby.

För tisdagens motstånd står division 4-klubben Assyriska United. I den södra division 4-serien slutade Assyriska åtta, lagom bekvämt från nedflyttning och långt från någon toppstrid. Södertäljes United är också en klubb som FC Andrea Doria stött på genom åren, båda gångerna i Stockholm Cup. 2013 vann Doria med 3-0 men året efter möttes klubbarna igen och då vann Assyriska mötet i Södertälje med 3-1 efter en tidig Doria-utvisning.

FC Samp gjorde en av årets bästa insatser i den första cupomgången där Rapa Nui besegrades med 5-2. Ett par förändringar sker i truppen men det är en minst lika stark trupp som tar bron över till Södertälje som den som nyligen besegrade Rapa Nui.

#3 Benjamin Toofani
#4 Sakarias Grillhammar
#9 Tolga Duran
#12 Henrik Söderlund
#15 Ulf Åkerström
#17 Adam Pinthorp
#21 Jonas Dinnesen
#22 Viktor Morgården
#24 Olle Eriksson
#25 Michael Bengtsson
#30 Tobias Rosvall (MV)
#34 Hans Ebenman
#36 Jonas Widengren
#54 Herman Hansson
#88 Andreas Treffenberg
#91 Simon Eriksson

På grund av divisionsskillnaden inleder FC Sampierdarenese mötet med tre stycken straffsparkar. Ett tänkbart scenario för framgång är att peta in dessa tre straffar och sedan likt mötet mot Rapa Nui sätta taktiken perfekt. Inträffar det är chansen stor att FC Sampierdarenese om bara några månader alltså kan slå ut Hammarby ur Svenska Cupen, drömmen!

Tisdagens cupmatch spelas på Superettan-arenan Södertälje Arena. För er som inte har möjlighet att ta bilen ut men ändå vill försäkra er om en plats på arenan så rekommenderar vi kommunala färdmedel men med avresa idag, måndag. Det är en bit ut till Södertälje nämligen.

Assyriska United (4) – FC Sampierdarenese (7)

Datum: 25 oktober 2016
Avspark: 20.15
Arena: Södertälje Arena

REDAKTIONEN

Detta inlägg har 242 kommentarer

Lämna ett svar