Inför FC Sampierdarenese – SuS IF

Förra hösten reste trettiotalet Samp-dårar ner till Italien för att genomföra någon form av pilgrimsresa till klubbens rötter i Genua. I höst har FC Samp våldfört sig på ännu en italiensk klassiker, Florens.

För oss som inte kunde följa med (ingen bitterhet här inte…) då vi har jobb, familj och fritidssysslor som tar lång tid, typ golf, har hela resan varit en mardröm från start till mål. Sedan minut ett då gänget träffades på Arlanda i fredags har Instagram, Facebook, Twitter och säkert andra sociala medier som inte är uppfunna ännu BOMBARDERATS med bilder. Den här resan har dokumenterats så väl att vi utomstående har kunnat följa med varje minut, fast från distans, vilket i sin tur skapat en stor ångest, varje fall för undertecknad. Har Pälle druckit fyra öl innan boarding på Arlanda, ja då finns det bilder på det från både Pälle och resterande 30 i ressällskapet. Vill ni se fina solnedgångar över Florens skyline? Inga problem, det finns tusentals sådana bilder att numera beskåda.

Men mitt i detta snuskigt väldisciplinerade dokumenterande resa spelades en fotbollsmatch också. Det kommer säkert en rapport om den någonstans ska vi se. Men vi i Sverige nåddes av rapporterna om att Thomas Wilbacher avgjort tillställningen med ett klassiskt Pippo Inzaghi-mål, lyckan!

Därefter följde cirka 700 bilder på en vinprovning och ytterligare bilder kom lite senare då FC Samp-gänget äntligen gjorde lite nytta genom att utse paret Hamrin till hedersmedlemmar i FC Sampierdarenese. Man kan bara tacka sin lyckliga stjärna att respektabelt folk som David Fjäll och Jesper Hussfelt fanns på plats, annars hade nog paret Hamrin undrat om det inte var fackföreningen Släggan som var på besök nere i Italien.

Vi andra då? Jo, vi har jobbat, handlat på ICA, rastat hunden, bytt blöjor och kanske med lite flyt druckit två glas av Systembolagets toppsäljare Foot of Africa.

Vi har också laddat för tisdagens match mot seriejumbon SuS IF. ”Susarna” som skrällde rejält förra omgången efter 3-3 mot serieledarna! På den mycket populära bloggen ”SUS TILLS JAG DÖR” lusläser vi att 13 spelare är redo för match och att någon vill ”dubbeltunnla David Fjell”. Felstavningen till trots, ingen människa har någonsin, ostraffat, dubbeltunnlat David Fjäll.

Lagledningen har varit smarta nog att satsa på spelarna som lämnades kvar i Sverige denna helg, övriga ryktas vara på väg hem minus de som fastnat i olika häkten runt omkring Florens-området.

#3 Benjamin Toofani
#4 Sakarias Grillhammar
#9 Tolga Duran
#19 Anton Strandberg
#20 Andreas Felicetti
#23 Christoffer Hemmilä
#27 Oskar Kiisk
#28 Mattias Sellfors
#30 Tobias Rosvall (MV)
#35 Jonatan Eriksson
#36 Jonas Widengren
#41 Simon Bank
#50 Patrick Ekwall
#54 Herman Hansson
#77 Christopher Kviborg
#88 Andreas Treffenberg

Helgens drömresultat har försatt FC Samp i ett mycket bra läge, en eller tre poäng innebär att Sampierdarenese parkerar solokvist på andraplatsen inför de avslutande omgångarna.

FC Sampierdarenese – SuS IF

Datum: 27 september
Avspark: 20.15
Arena: Djursholms IP

REDAKTIONEN

Detta inlägg har 147 kommentarer

Lämna ett svar