”Viktigaste matchen i klubbens historia”

KviborgNu på onsdag väntar, om Christopher Kviborg får säga det själv, klubbens viktigaste match tillsammans med den historiska seriepremiären 2013. Division 4 laget IFK Vaxholm väntar som motståndare – ett lag Coach Kviborg har koll på.
– Andrea Doria har stött på IFK Vaxholm tidigare och jag personligen har lite koll på ett par spelare, berättar Kviborg.

Division 4-laget IFK Vaxholm väntar i Stockholm Cup. En stor utmaning. Vad anser du är nyckeln till ett bra resultat mot detta tuffa motstånd?

– Det är klart att vi som klubb måste vara realistiska och inse att vi slår i underläge här och då är försvarsspelet naturligtvis prioriterat. Offensivt sett hoppas jag att vi kan ställa om klokt och utnyttja fasta situationer. Därefter blir det också intressant att se hur många bonus-straffar vi sätter, det kommer givetvis ha en stor påverkan.

Vad kommer att krävas från dig och av laget?
– För mig som tränare i den här matchen kommer det krävas tydlighet och säkert lite sluga taktiska finesser. Men huvudsaken är att vi får alla att dra åt samma håll. För spelarna att hålla en hög koncentrationsgrad och begränsa sina misstag. Vi inom lagledningen har en taktisk plan för den här matchen men den bjuder vi inte på ännu, hehe!

Vad skulle det betyda för laget/klubben att ta sig vidare – och hur stor är möjligheten?
– Återigen tror jag straffarna, de tre till antalet, som vi får innan avspark kommer att spela en stor betydelse. Vid seger så skulle det tvivelaktigt vara klubbens största skalp någonsin. Jag rankar den här matchen som klubbens allra viktigaste tillsammans med den historiska seriepremiären 2013. Men jag tror stenhårt på den trupp vi tagit ut, IFK Vaxholm kommer att få kämpa – den saken är helt säker.

Har du koll på onsdagens motståndare – och vad kan du säga om dem?
– Ja, en hel del. Andrea Doria har stött på IFK Vaxholm tidigare och jag personligen har lite koll på ett par spelare. Sen är det svårt att veta vilket lag motståndarna kommer med och vilka spelare som är tillgängliga respektive inte. Den stora skillnaden mellan lagen lär vara ”flåset” så det är upp till oss att hushålla klokt med vår energi för att kunna triumfera.

Till sist – hur ser avgörandet ut för FC Samp, ett drömscenario?
– Drömscenariot är att vi håller jämna steg med IFK Vaxholm fram till matchens slut då jag hade älskat om antingen Viktor Morgården eller Matte Büman hade avgjort, två suveräna killar som lever och brinner för FC Sampierdarenese.

Detta inlägg har 380 kommentarer

  1. Pingback: psy

  2. Pingback: web

  3. Pingback: www

  4. Pingback: icf

  5. Pingback: sex

  6. Pingback: x

Lämna ett svar