Seger i svängig match mot FC Tre Laxar – Viktor Morgården stor matchhjälte

Trupp
FC Sampierdarenese gick som segrare med hela 5-4 i en minst sagt svängig match mot Division 6-laget FC Tre Laxar. Viktor Morgården avgjorde sent på stopptid och blev stor matchhjälte.

Matchen på borgen Djursholm IP bjöds på mycket mål, glädje och sportslighet. Men det såg ut att bli något helt annat sett till de första 25 minuterna då Laxarna spelade fotboll i fullaste världsklass för att vara ett division 6-lag. Inom den perioden hade laget hunnit med att göra 0-1 efter en försvarsmiss. Efter de lyckominuterna tog det förvisso tvärstopp då FC Samp tog över mer och mer. Laget började spela för varandra och bevisade att ingen ska rubba oss på vår borg.

1-1 kom också efter ett friläge. Tolga Duran fick två chanser då målvakten rädda det första skottet, men bollen rullade över och Tolga kunde lägga in bollen i öppet mål. 2-1 målet kom även det cirka 10 minuter senare. Ett fint anfall med Morgården-show på högerkanten och ett pass in till Olle Eriksson som stod och väntade utanför straffområdet. Skottet som Olle drog iväg, i det vänstra krysset, är redan nu en aspirant till årets snyggaste mål. Ledningsmålet var som ni kanske förstår, overkligt snyggt.

Precis innan halvtid kvitterade laxarna med ett långskott som tog i en Samp-rygg och ställde Almen helt. Orättvist och turligt. 2-2.

I den andra halvleken hade Samp chansen att kunna ta ledningen direkt. Laget tilldömdes en straff efter att Morgården blivit nerriven. Il capitano Kviborg stegade fram men straffen var tyvärr lös och oplacerad och därmed enkel för Laxarnas målvakt. Det uppstod dock en retur där Tolga fick öppet mål, men skottet gick över. Fortsatt 2-2.
kvigol

Ledningsmålet fick alltså vänta men 23 minuter i den andra halvleken skulle Kviborg revanschera sig, som framspelare. Anderas Gustavsson löpte fritt på högerkanten, vilket uppmärksammades av Kviborg. Passningen slogs på höjden och Gustafsson var nu fri och chippade in 3-2 bakom en chanslös målvakt. Glädjen var kortvarig och repliken till 3-3 kom direkt.

FC Samp fick nu börja om. Fortsatt bra rull och fina kombinationer. Och när Viktor Morgården gjorde 4-3 påpassligt med en fin nick på en frispark av Gustavsson, var laget i ledning igen. Men varje gång Samp tog ledningen slappande man av en aning och Laxarna kunde kvittera till 4-4 snabbt därefter.

4-4 stod sig ett tag. Bra surr på bänken. Rolig match för oss åskådare på bänken då det var mycket hawaiifotboll. Men på stopptid skulle avgörandet komma, på hörna. Viktor Morgården stod där på bortre stolpe och petade in 5-4 och därmed fullbordade sin DOPPIETTA. Glädjerus, applåder. Det firades med kallskurret i omklädningsrummet, direkt från Enzo’s.

FC Sampierdareneses försäsong går fortsatt bra. Andra raka segern på två matcher och redan nu på söndag är det en ny träningsmatch.

1-0 Tolga Duran