Du visar för närvarande Matchrapport Kungsholms FK – FC Sampierdarenese

Matchrapport Kungsholms FK – FC Sampierdarenese

Matchrapport Kungsholms FK – FC Sampierdarenese 0-2 (0-2)

Efter den svidande förlusten i premiären var det ett revanschsuget Samp som tog bron över till Stora Essingen på lördagseftermiddagen.
Större delen av dagens trupp respekterade samlingstiden och efter att Sir Paul hoppat ur sin taxibil två minuter innan utsatt tid så trodde vi att hela gänget var samlat. Efter att vi räknat in alla så insåg vi att Samp fixstjärna saknades. Vart var Patrik Ekwall? Det började spekuleras rätt friskt. Låg han och badade i poolen hemma i Äppelviken? Var han i Frihamnen och spelade padel? Satt han hemma och räknade pengar? Vi ringde snabbt till Riche men där hade han inte setts till.
Men mitt i all hets dök han plötsligt upp, som han så ofta gör.
Det visade sig att han hade suttit i bilen och snurrat klart dagens sista free spins på Leo Vegas och med en försening på 10 minuter kunde han ansluta till övriga truppen. Förseningen renderade i en plats på bänken från start.

Dagens trupp var riktigt stark men tyvärr blev den desarmerad på uppvärmningen då giganten Jonatan Eriksson var tvungen att kasta in handduken pga en stukad tass.
Som tur var så hade vi två starka mittbackar i danskungen Håkan Salsa Karlsson och Henke Stökis Söderlund, och efter 90 minuters spel skulle det visa sig att båda dessa herrar skulle stå för en riktigt solid insats idag.

I avsaknad av några centrala mittfältare fick Samps finska pinne, Christoffer Floro Flores Hemmilä, chansen att börja på innermitten från start. Och som han tog den chansen. Floro var överallt och hans arbetskapacitet kombinerat med en riktigt snygg strut skulle sedermera ge honom priset som matchens lirare. Så välförtjänt!

Samp visade tidigt i första halvlek att vi inte hade kommit hela vägen till Stora Essingen för att lapa sol. Vi var här för att plocka hem 3 poäng. Motståndarna, Kungsholms FK, hade kommit till matchen med tydliga direktiv: spela så fysiskt och gör så många efterslängar som möjligt.
Det visade sig väldigt tydligt då en motståndarspelare redan efter 5 minuter försöker sätta in en kraftig tackling mot en Samp-spelare vid sidlinjen, men missar och inför en road bortabänk lyckas tackla ner sin egen coach ner för slänten intill avbytarbåset. Stor underhållning utspelade sig men samtidigt spred det lite skräck bland våra spelare.

Vid det här laget gick oddset på en avsparkad benpipa ner till 2 gånger pengarna och vi började betta på hur lång tid det skulle ta innan domaren lirkade fram en salamiskiva till en Kungsholms-knutte.
Vid minut 35 var vi säkra på att ett blodrött kort skulle komma upp när en motståndare hoppade in med dubbla utsträckta ben mot Sennewald. Men på ett mirakulöst sätt valde den annars så utmärkta domaren att fria och blunda för incidenten som mycket väl kunde ha renderat i två års fängelse på sluten anstalt.
Men salamiskivan kom dock till slut, lite väl långt lagrad om du frågar oss i Samp. I minut 65 valde en Kungsholms-spelare att imitera Jackie Chan när han skulle ta bollen av Ekwall. Efter en flygande karatespark väntade en tidig dusch för den huvudlösa spelaren i Kungsholms FK. Bra gjort av domaren. För innan han plockade av Bruce Lee från planen så kändes det onekligen som att någon i Samp skulle få lämna Stora Essingen i liksäck.

Detta var helt klart en match som Samp bara skulle vinna! Det fanns inget annat. Och det tog bara 19 minuter innan det rasslade i motståndarnas nätmaskor. Efter att en motståndare behandlat bollen som ett löskokt ägg på mittplan kunde Hasse nypa åt sig den och efter en perfekt slagen ostmacka frispelade han Dahlberg som ensam med målvakten inte gjorde några misstag.
Några minuter senare hade Dahlberg ett tungt skott i ribban och innan dess hade även Sennewald drämt en boll i stolpen så det osade rejält runt slipsen i motståndarkassen vid den här perioden av matchen.

Anfallstrion Sennewald-Dahlberg-Fischbein visade för övrigt upp ett fantastiskt anfallsspel där bollen gick som på ett snöre mellan varandra gång på gång.
12 minuter efter ledningsmålet drog Samps enda Mumintroll en djupledslöpning och efter en fin instickare av Sennewald kunde Hemmilä placera in 2-0. Detta var för övrigt Hemmiläs första seriemål i Samp-tröjan – Grande!!
Efter 2-0 målet öste vi på för ytterligare en balja men resultatet skulle stå sig halvleken ut.

I andra halvek ville vi försöka stänga matchen med ett 3-0 mål och efter att vi bivit en man mer i minut 65 så var det många som väntade på mer måljubel. Men konstigt nog blev Kungsholms FK snäppet vassare med en man mindre och det kombinerat med lite oskärpa i Samp-lägret så stod sig resultatet fram till dess att domaren blåst av matchen efter 91 spelade minuter. 2-0 kan låta som en jämn match men det var det inte. Det var bara ett lag på planen idag! Stor eloge till hela laget! Extra plus till Leslie som fick hålla sin första nolla i Samp-tröjan. Förutom Hemmilä var även Dahlberg, Sennewald, Paul, Hasse och Söderlund riktigt vassa idag.
Vi vill tacka vår sponsor VW som dagen till ära var på plats, representerade av Petra Zielinksi. Tack även till våra fans som letat sig ut till Stora Essingen denna härliga vårdag. Ert stöd betyder mycket!

Matchfakta:
0-1 19’ Johan Dahlberg (Hasse Ebenman)
0-2 31’ Christoffer Hemmilä (Marcus Sennewald)

Nästa match spelas på lördag den 13 maj. Då tar vi emot IFK Lidingö kl 17:15 på Djursholms IP. Vi hoppas vi ses där!