Du visar för närvarande Införrapport – Kungsholms FK mot FC Sampierdarenese

Införrapport – Kungsholms FK mot FC Sampierdarenese

Säsongens första bortamatch står bakom hörnet efter att FC Sampierdarenese helt traditionsenligt förlorat premiären.

Och vad passar då bättre än att ge sig ut i Mälaren!? Förvisso bara ett stenkast och ett Micke Bengtsson-inkast från Fridhemsplan finner vi Stora Essingen som 2016 firade 100 år i Stockholms stads tjänst.

Det händer inte särskilt mycket ute på Essinge-öarna, förutom den lokala ruljangsen på den lokala stoltheten Rosa Drömmar lär FC Samps besök vara en stor händelse ute på ön.

Lördagens motståndare, Kungsholms FK, har hunnit med två seriematcher. I hemmapremiären tvålades FC Tolkarna dit med 4-0 men säsongens första bortamatch slutade med en lika klar förlust mot FC Samps banemän Tudor Arms.

FC Sampierdarenese roterar rejält i truppen sett till premiären och kan presentera många nya spelare till årets första bortamatch.

#12 Henke Söderlund
#16 Mattias Büman
#23 Christoffer Hemmilä
#25 Michael Bengtsson
#26 Paul Fischbein
#28 Mattias Sellfors (C)
#34 Hasse Ebenman
#35 Jonatan Eriksson
#33 Leslie Marsden (MV)
#36 Jonas Widengren
#46 Olle Sarri
#48 Håkan Karlsson
#50 Patrick Ekwall
#64 Anders Norrman
#79 Marcus Sennewald
#90 Johan Dahlberg

Extra spända är många naturligtvis på sångfågeln Marcus Sennewald som trots en tid i klubben känns som ett nyförvärv. Den virtuosa och poängstarke yttern är äntligen tillbaka efter sin korsbandsskada. Tillsammans med Johan Dahlberg kommer dribblingsnumrena avlösa varandra.

Ett ofta segstartat FC Samp har nu omgående chans till revansch och det gäller att inte tappa alltför många poäng inför matcherna runt midsommar och höststarten som nästan alltid är garanterade nollpoängare på grund av för stora bukar.

Säsongens första trepoängare ska spelas in på Stora Essingen. Kom gärna förbi i solskenet och spana in favoriterna FC Sampierdarenese. Vi utlovar show, många nickdueller och ett sanslöst kackel.

Kungsholms FK – FC Sampierdarenese

Datum: 6 maj 2017
Avspark: 14.00
Arena: Essinge IP
Domare: Jacob Andersson