Matchrapport: FC Sampierdarenese – Lidingö Gazoliners 4-2

Det var ett laddat FC Samp som intog Djursholms IP denna småkyliga lördag. Stärkta av förra helgens seger mot rivalerna SuS var det dags för ännu ett laddat möte. Lidingö Gazoliners var det enda laget som vann båda matcherna mot Samp förra säsongen, det fanns med andra ord en gruvlig revansch att utkräva för Samp.

Det syntes tidigt i matchen att detta skulle bli en jämn historia, och det var därför talande att båda halvlekens mål gjordes på fasta situationer. Samp var först med att hitta nätet efter att Tolga Duran, oxen från Östermalm, använt all sin kraft (och det säger inte lite) för att forcera in en frisparksretur.

Gazoliners, som startat 2016 med tre raka segrar, lät sig inte nedslås och kvitterade så småningom på en inläggsfrispark. 1-1 stod sig sedan halvleken ut, ett resultat faktiskt som speglade matchbilden relativt bra.

Den andra halvleken blev en mer händelserik historia. Adam Pinthorp, poängkungen under försäsongen, visade vägen tidigt i halvleken. Från sin vänsterkant någon meter utanför boxen tog han ett kliv in i banan och lossade högerkanonen. En drömträff i bortre, 2-1 och Samp i förarsätet.

Men det skulle bli klart mer spännande än så. Gästerna från Lidingö utnyttjade ett bolltapp från Samp och kvitterade på en kontring. Och Samps gensvar dröjde inte länge. En perfekt frispark från den ständigt solbrände Nicke Bergh nådde Tolga Durans skalle som gav ledningen på nytt.

Och den här gången kunde inte Gazoliners svara. Samp försvarade sig heroiskt och drygade även ut ledningen i matchens slutskede då undertecknad äntligen fick göra sitt första mål för säsongen, fint framspelad av Jonas Widengren.

En oerhört skön seger för Samp som äntligen besegrade rivalerna från Lidingö. En kollektiv bragdinsats där samtliga spelare visade så mycket grinta att självaste Gennaro Gattuso hade häpnat.

Noterat från matchen:

* Micke Bengtsson stod för en heroisk räddning på mållinjen vid ställningen 3-2 och var dessutom centimetrar från att göra ett drömmål med ett kanonskott från 30 meter.

* Jonas Widengren krönte en storartad insats med två assists.

* Mittlåset med Büman och Morgården satte inte många fötter fel. Och när deras insats inte räckte till så fanns en stensäker Leslie Marsden i kassen.

* Dahlberg fortsätter göra hockeyassists, idag landade det på två st.

* Få spelare symboliserar FC Samp som Andreas Felicetti. Grintan på plan, dunvästen på bänken och ciggen efteråt.

* Jag har suttit och tänkt väldigt länge nu, och jag kan inte komma på att Mehmet gjorde ett enda misstag under matchen.

* Innermittfältet med Söderlund, Jonathan och Sacke är lika mycket ett drömmittfält för det egna laget som det är en mardröm för motståndarna. Omutliga idag.

* Coachduon Lundström & Ernheim är fortsatt obesegrade.

* Och extremt kul att se så mycket publik på plats! Sampfamiljen är stark.