Matchrapport: FC Sampierdarenese – Kungsholms FK 9-2

Tredje viktorian i följd – och 27 (!) baljor på lika många matcher. FC Samp har inte bara lämnat den tunga höstinledningen utan också fått upp ångan som aldrig förr.

Efter den historiska krossen mot Storkyrkopojkarna med sanslösa 14-1 fortsatte FC Samp på samma inslagna väg i lördagens viktiga match mot Kungsholms FK. Medan motståndet för dagen kom till spel med en sargad och märkbart tunn trupp skickade coach Viktor Morgården ut en stark elva där alla hade ett mål i sikte: vinna och göra mål.

Och det dröjde inte särskilt länge innan målnollan var spräckt. Blixtinkallade skyttekungen Olle Eriksson snappade upp en finfin boll från ”Il Genio” Jonas Dinnesen och tryckte in ledningsmålet redan i den åttonde minuten. Ett par minuter senare hade mittfältsgeniet med framspelningen till 1-0 på eget manér även sett till att dubbla ledningen.

Det var en sådan dag för FC Samp, då allting skulle gå vägen. Åtminstone kändes det så inledningsvis. Intensiv press, fint passningsorienterat spel där bollen gick som på ett snöre och tidiga bollar i motståndarens nätmaskor. Sedan, efter dryga kvarten, kom den obligatoriska ”äh, nu behöver vi inte gå 100 %”-inställningen. Undermedvetet givetvis – men ack så onödigt. Kungsholms FK lyckades peta in en reducering och helt plötsligt såg den så kassaskåpssäkra viktorian inte lika gjuten ut längre.

FC Samp gjorde därefter en direkt dålig avslutning på första halvlek. Det tidigare så fina passningsspelet höll inte samma kvalité och flera målchanser slarvades bort. Ändå lyckades Kviborg elegant lobba in 3-1-bollen efter fint samspel med duon Pinthorp-Dahlberg.

Och den sistnämnde skulle sedan få en huvudroll i den andra akten då FC Samp skruvade upp tempot och inte tillät motståndarna att komma tillbaka in i matchen. Dahlberg som visat upp helt omänsklig form på träningarna hela året har haft det svårt att få det att lossna i matcherna – men nu hittade han äntligen nät för första gången den här säsongen. 4-1 en bit in i andra halvlek var startskottet på en målkavalkad som till sist slutade hela 9-2 till FC Samp.

Och så några utmärkelser…
…matchens MÅL: Äntligen, ja äntligen. Andreas Felicetti – mannen, myten, legenden – har haft sina lägen tidigare, men nu tryckte han in sin första balja i världens vackraste tröja. Ett mål som går till historien i FC Samp. Grande Feli!

…matchens KA-BOOM: Hasse Ebenman avslutade målkalaset med en drömbalja från 20 meter och stod dessförinnan för tre framspelningar. Medan Olle Eriksson redan sprungit i väg i den interna skytteligan blir det desto jämnare i toppen av assistligan…

…matchens FINT: Ingen vet hur han gör. Ingen vet om det är meningen. Alla vet dock att David Fjäll, av en eller annan anledning, jämt och ständigt lyckas med sina aviga och ofta dumdristiga finter i prekära lägen. Som vanligt gick det dock hem – och de tre personer som hade tagit sig till Djurholms IP applåderade flitigt.

…matchens LÖPNING: Med blåsvullen fot tog coach Morgården superlöpet in på planen för att fira Felicettis mål i andra halvlek. Galenskap eller geni?

FC Sampierdarenese – Kungsholms FK 9-2 (3-1)
9-2 Hans Ebenman (Hemmilä) 88′

Nu fortsätter vi att gå i segerspåret och besegrar FC Tolkarna kommande helg av bara farten!