Du visar för närvarande Matchrapport FC Sampierdarenese – FC Visslarna

Matchrapport FC Sampierdarenese – FC Visslarna

FC Sampierdarenese rivstartade hösten med att besegra ligajumbon FC Tolkarna med klara 6-1, men det läses enklare än hur utfallet faktiskt blev.

14 starka man plus coach Kviborg tog sig an Tolkarna, eller ”FC Visslarna” som numer klubben kan kallas för. Jumbon hade dessutom förstärkt rejält under sommaren och många ansikten var helt nya. Därmed en rejälv kvalitétshöjning att vänta vilket också blev fallet.

Var det en fågelskådare som hade smugit sig in på planen och simulerat ljudet av en bofink, en koltrast kanske? Tro det eller ej, trots att FC Visslarna redan hade sin förste-blåsare avstängd fanns nu en ny profil. Tidigt in i matchen började det höras konstiga ljud igen. Det tog ett tag innan både vi och domaren lyckades idendifiera visslaren, men varnad blev han. På två matcher mot FC Samp har FC Visslarna nu visslat till sig en utvisning och ett gult kort, mycket starkt!

Utöver fågelskådaren och ytterligare en lirare som bjöd på magiska filmningar bjöd också FC Visslarna på betydligt bättre motstånd. FC Samp såg tröga ut inledningsvis även fast man fick 1-0 till skänks redan efter två minuters spel, målskytt Anders Stenström.

Samp spelade inte riktigt som man kommit överens om innan och hela den första halvleken var egentligen bara att glömma. Innan pausvilan fick Visslarna in en reducering men då hade Farzad Nouri hunnit göra 2-0 på fin passning av poänghete Oskar Kiisk.

Ett par väl valda ord behövdes nämnas för att få fart på lirarna igen. Tio minuter in i den andra halvleken vaknade laget från semesterkoman och spelet blomstrade på nytt. 3-1-målet blev också nådastöten för Visslarna, därefter spel mot ett mål. 3-1 som Dahlberg med en mycket läcker lobb ordnade fram. Matchens behållning, utöver fågelskådaren, var för övrigt det mycket vackra 4-1-målet. Sekunden innan hade Oskar Kiisk beordrats från kanten att byta position från anfallare till vänsterytter. Estländarens kroppsspråk då signalerade samma nöjdhet som när en treåring får reda på att man inte får något lördagsgodis. Men anfallet efter såg samma man ut som att han vunnit sin egen vikt i lösgodis. Micke Bengtsson älgade fram på kanten och med ett delikat inlägg fann han just Kiisk som nickade in 4-1 rätt i krysset. Ett klassanfall från början till mål!

Resterande kvarten blev en behaglig resa mot slutsignalen. Stenström bjöd publiken på ännu ett lobbmål och målfesten avslutades av stekhete Kiisk som på passning av Stenström kunde skicka in 6-1.

FC Samp gör egentligen en bra insats enbart sett till sista tredjedelen av matchtiden men det räcker gott och väl. Oskar Kiisks fyra poäng, Treffenbergs kamp på mitten och Ernheims mycket sluga defensiva arbete är några av godbitarna vi tar med oss från matchen. Det och tre mycket välbehövliga poäng naturligtvis.

1-0 (min. 2) Anders Stenström ass. Simon Eriksson
2-0 (min. 23) Farzad Nouri ass. Oskar Kiisk