Krönika: Ett löjligt harmoniserat Sampierdarenese

Det är ett snudd på löjligt harmoniserat FC Sampierdarenese som nu slipar vinterformen inne i GIH:s fotbollshallar. Dock utan den klassiska bollen av filt eller för den delen risk för livet när man tacklas in med huvudet före i en illa placerad ribbstol.

Nej, harmoni är ledordet. Fullsprängt av vinnarskallar är det absolut men det är coolare att sträcka ut en hand eller att ge en klapp på axeln än att vandra över lik för en seger i en futsal-match.

Flytten tillbaka in till innerstadsserien har taggat igång vår ädla klubb än mer jämfört med fjolåret. Träningarna är välbesökta, arbetsgrupper bildas och vi är många nu som vill hjälpas åt att dra skutan mot rätt håll. Kort och gott; det är jävligt kul att få vara med i FC Sampierdarenese och jag tror den glädjen bidrar till att spelare nu står i kö för att få representera vår förening.

När nu klubbikoner som Jensa Gustafsson och Nicke Bergh återvänder till FC Samp skickar det också en tydlig signal om vart denna klubb är på väg. I slutändan kommer det alltid vara en schyst stämning som är vägvinnande för allt det vi gör. För egen del kan jag tycka det är rätt icke-relevant att besegra något division 7-gäng med 5-1 så länge stämningen inom laget inte är bra.

5-1 eller 1-5 för den delen med, oavsett resultat lämnar jag alltid omklädningsrummet med ett enormt leende på läpparna.

Tidigare under veckan var jag ute på middag med ett gäng Samp-profiler, det var som att någon släppt loss en flock vilda hundar. Ljudnivån där inne oss emellan på en finare italienare beläget på öfvre Östermalm skulle av en utomstående beskrivas som direkt osunt. Inledningsvis är det alltid FC Samp på agendan men efter ett tag blir det alltid prat om livet – svårare än så behöver det inte vara och inte heller roligare än så, faktiskt.

Jag tror att årets säsong, inte bara sportsligt, kommer till att bli en fantastisk framgång för oss. Vår organisation känns ramstark, truppen andas framgång och naturligtvis är vi klädda upp till tänderna i klassiskt italienskt manér.

Vi har byggt hela den här föreningen på ja-sägare och folk som sträcker upp handen – det är nu vi får skörda frukten av detta arbete.

***

Till sist, notiser i korthet:

– Samtliga inomhusträningar har lockat mer än 20 spelare per tillfälle, ny chans lördagar framöver att visa framfötterna!
– Det pågår inom FC Samp-världen en helt vansinnig tråd via chat-appen WhatsApp. Den tar upp ohälsosamt mycket tid och man vill inget hellre än att lämna denna sinnessjuka diskussionstråd, men precis som med alla övriga laster går det inte att sluta. Ni kan ju själva lista ut vilka dårar som deltar i denna cirkus.
– Det går rykten om att Viktor Morgårdens positionsspel inomhus ska vara en fröjd att skåda.
– Värva gärna medlemmar till vår förening, 100 spänn kostar det och för det får man sig en jävla resa – det står ju klart redan nu.

Krönikör Kviborg njuter av tillvaron i Sampierdarenese.
Krönikör Kviborg njuter av tillvaron i Sampierdarenese.

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar