Intervju med Pälle Johnsson

Han började träna med laget redan i höstas och har sakta men säkert jobbat sig in i truppen. Som materialare i Andrea Doria var klubbvalet givet när fotbollssuget blev för stort. Vi pratar naturligtvis om den skadebenägna sjöbusen Pälle Johnsson.

Varmt välkommen till FC Samp! Hur är dina första intryck av klubben?
– Jag har fått ett väldigt gott intryck. Alla verkar vara sådana underbara människor. Det är väluppfostrade grabbar vi snackar om.

För dem som inte känner dig. Vem är Pälle Johnsson?
– Jag är en rund, go å glad 31-åring som gillar hålligång. Mitt liv kretsar mestadels kring sport, fest och musik. Mycket mer behövs inte för att livet ska leka. Jag jobbar som redovisningsekonom på NCC i Järvakrog och bor på Mosebacke. Är sedan hösten 2013 materialförvaltare i vår systerförening Andrea Doria. Uppdraget som matris har räddat kvar mig inom föreningslivet. På fredagar hänger jag ofta på Söderbiljarden på Bondegatan och spelar dart, på söndagar lyssnar jag på P4 dans med Thomas Deutgen. Golfen har också blivit en av mina passioner. 12,1 hcp. Hoppas på en Samp/Doria Invitational tävling i sommar. Jag försöker resa till London ett par gånger om året för att kolla på mitt älskade Arsenal. På lördag ska jag träffa min nya kärlek som heter Bajen. Fick gardera mig nu när Mjällby åkte ur. Behöver jag berätta att jag är singel?

Hur skulle du beskriva fotbollsspelaren Pälle Johnsson?
– Vill börja med att berätta att jag en gång för länge sedan vann den interna skytteligan i U19 som offensiv innermittfältare på 5 mål så det finns en oerhörd kapacitet. Annars har jag mest röjt upp i backlinjen genom åren. Min styrka är nog att jag läser spelat ganska bra, men jag kan även stundtals falla bort från matchen om jag hör en vacker fågel kvittra uppe i en hängbjörk.

Hur har din tidigare fotbollskarriär sett ut?
– Min moderklubb heter Jämshögs IF och är beläget i västra Blekinge. Jag gjorde debut i B-laget när jag var 13 år och 10 månader fyllda. Sen har det bara rullat på. Under mina år i klubben pendlade vi mellan div 3 & 5. Jag har även varit domare i ungdomsfotbollen i många år. Jämshögs IF innehöll fram till 2014 svenskt rekord i matcher utan förlust (50 st), då ett annat pop-lag i stan, FC Stockholm Internazionale lyckades komma upp i 55 matcher. När jag flyttade till Stockholm så spelade jag med Saltis i sjuan i tre säsonger. Sen lirade jag med ett futsal lag i Husby också. Det blev bara en säsong sen vågade jag inte åka dit längre, det var anarki där ute. Annars har karriären mest kantats av skador och bakfyllor.

Du har hunnit med att spela ett par träningsmatcher under försäsongen. Hur känns formen med knappa tre veckor kvar till premiären?
– Det känns förvånansvärt bra i kroppen. Har kört lite fys med Doria i vinter och hittat tillbaka till gymmet igen så om jag nu bara kan gå ner 15-20 kg till premiären så kanske man kan få tillbaka 50% av sin gamla snabbhet. Hur som helst är det fantastiskt roligt att vara tillbaka på planen igen.

Hur kommer det gå för FC Samp i serien om du får lägga ett tips?
– Har vi bästa manskapet varje match så tror jag vi promenerar hem serien. Så jag tippar oss runt lilla silvret.

Något du vill tillägga?
– En grå och kulen dag som denna kan jag inte annat än att längta till sommarfesten med Samp som jag tror kan bli ett legendariskt partaj.

5 snabba!
Mål eller Assist – Assist
Tunnel eller Glidtackling – Tunnel
Hårdrock eller Dansband – Hårdrock
Pasta eller Pizza – Pasta
Arsenal under Wenger eller Arsenal under Graham – Arsenal under Wenger

11081178_10152722567787944_8544503112455997616_n

Detta inlägg har 70 kommentarer

  1. Pingback: psy

  2. Pingback: xxx

Lämna ett svar