Inför: FC Tolkarna – FC Sampierdarenese

För lite drygt två år sedan möttes just FC Sampierdarenese och Tolkarna i seriepremiären utav division 7. Matchen var FC Samps första officiella deltagande någonsin och nerverna satt utanpå tröjorna större delen av matchen. Men på ett vårskönt Stadshagens IP kunde Samp till sist vända på matchen efter mål från Kviborg och Almström.

Nu möts klubbarna för en tredje gång, Samp vann höstens möte 2013 med 6-0. Tolkarna har inlett säsongen svagt med tre raka förluster och en målskillnad på 3-18. Någon underskattning i den här serien är det dock inte tal om utan för formstarka Samps del gäller fullt ös från matchminut ett.

Sju poäng på tre matcher är bortalagets facit och senast besegrades Makkabi med stabila 5-2 efter en överlag mycket fin insats. Precis som i fallet mellan premiärmatchen och den andra omgången roterar nu klubben ut samtliga som spelade i segermatchen mot Makkabi mot nya hungriga namn till fredagens match.

Säsongsdebut gör därmed spelare som Anders Norrman, Sakarias Grillhammar, Andreas Felicetti, Johan Ernheim, Herman Hansson och Jan Stensen. I och med detta kommer FC Samp under de första fyra omgångarna ha använt sig utav fyra olika målvakter samt 38 utespelare, overkliga siffror för en division 7-klubb!

Ryktet säger också att gästerna kommer att starta matchen med David Fjäll och Mattias Büman som mittbackspar. En duo så dynamisk och fylld av fantasi, och i Bümans fall spädgrisar, att man lätt skulle kunna slå upp ett tält och en manege runt dessa herrar för allmän beskådning.

Men oavsett uttagen trupp så är det som vanligt en ynnest att beskåda årets version av FC Sampierdarenese! Här har ni truppen för övrigt, bara galningar:

Coach: Viktor Morgården
#4 Sakarias Grillhammar
#7 David Fjäll
#12 Henke Söderlund
#16 Mattias Büman (C)
#17 Adam Pinthorp
#20 Andreas Felicetti
#21 Jonas Dinnesen
#25 Micke Bengtsson
#34 Hans Ebenman
#36 Jonas Widengren
#40 Jan Stensen
#54 Herman Hansson
#55 Johan Ernheim
#64 Anders Norrman
#66 Johan Kindmark

Avspark sker nu på fredag klockan 20.00 på Stadshagens IP. FC Sampierdarenese vill hälsa alla familjemedlemmar, spelarfruar och supportrar varmt välkomna att delta i denna fina gemenskap. Efter matchen intar vi lämplig lokal och dryck och driver gemensamt med alla människor som bor på Södermalm, skål!

/C.Kviborg

IMG_5261

Detta inlägg har 29 kommentarer

Lämna ett svar