Du visar för närvarande Inför FC Sampierdarenese – Lidingö Gazoliners

Inför FC Sampierdarenese – Lidingö Gazoliners

Tre matcher återstår av vårsäsongen och målsättningen är helt klart nio poäng för FC Samp som sladdat rejält i tabellen under vårkanten. Dessvärre delas inga stilpoäng för ”fint lir” ut och Sampierdareneses inspelade poängkvot om blygsamma sex poäng vittnar om dålig effektivitet framåt.

Gazoliners parkerar i mitten av tabellen med tio inspelade poäng och kommer senast från en svidande 3-6-förlust mot lokalkonkurrenterna IFK Lidingö BK. Lördagens motståndare är också arrangör av den mycket uppskattade vinterturneringen just ute på Lidingö där FC Samp brukar ställa upp med tre-fyra lag varje vinter utan att för den delen vinna något.
Inomhusfotboll, med eller utan filt-boll, i all ära – det är på ”Djursans” nylagda konstgräs FC Samp måste cementera sig bättre som ett urstarkt hemmalag.
Ett favoritbegrepp inom FC Samp, rent anatomiskt då, är ”torso”. Helgens matchtrupp innehåller många rejält svarvade torsos och då är inte ens Viktor Morgården med vars torso genomgått suspekt snabba förbättringar under vintern och våren. Vi snackar om dom här spelarna som käkar kvarg intravenöst och namn som Tolga Duran, Christoffer Hemmilä och Anders Stenström vars överkroppar med lätthet hade platsat i en valfri Peter André-musikvideo.
FC Sampierdarenese har ju också med lätthet det mest utspridda division 7-laget sett till spelarnas ursprung. Är det måhända ett dialektalt problem FC Samp står inför? Förstår en dalmas verkligen Kalmar-dialekt? Förstår urstockholmare som undertecknad och Anders Norrman den släpande Växjö-dialekten eller för den delen det närmast påhittade språket från Mjölby?
Det enda som är helt säkert är att Tolga Duran ropar ut sin frustration med hjälp av fem olika språk och att danske Jonas Dinnesen går i ren synergi med Patrick Ekwalls ”Riche-skånska” – det är som danska nämligen.
Kan denna brokiga skara av kroppar och dialekter än mer slås samman som en enhet så kan Gazoliners få en rejält svettigt afton ute på Djursholms IP. Om inte annat garanteras ju alltid en färgsprakande show vilket bara det är en anledning till att ta droskan ut till ”Djursan”.
FC Samp hälsar som vanligt sponsorer, vänner, familjemedlemmar, hundar och vaccinerade barn varmt välkomna ut till Djursholms IP!
FC Sampierdarenese – Lidingö Gazoliners FC
Datum: 10 juni 2017
Avspark: 17.15
Arena: Djursholms IP
Domare: Kim Henriksson