Inför AK Stockholmsatleterna – FC Sampierdarenese

Dags för att plocka fram syrgasen för nu ska det spelas boll! FC Samp inleder under måndagen en lång vecka där klubben spelar hela tre seriematcher på bara sex dagar. Först ut i denna intensiva matchvecka är AK Stockholmsatleterna, hemmahörandes på Östermalms IP.

Atleterna åkte förra säsongen ur division 6 och kräftgången har fortsatt detta år då klubben inlett med blygsamma fyra poäng på fyra matcher. Men årets serie verkar vara extremt jämn där nästan inget resultat har stuckit iväg så full fokusering gäller för Sampierdarenese.

FC Samp kommer från en av klubbens bästa insatser någonsin då Gazoliners från Lidingö slogs tillbaka med 4-2 förra veckan. Kan lirarna från ”Djursan” ta med lite av den insatsen mot Atleterna är mycket vunnet inte bara på Östermalms IP utan även till de stundande matcherna mot IFK Lidingö BK och Makkabi.

Men var sak har sin tid, som Matte Büman brukar säga när skaldjursfaten åker fram under sensommaren. Först och främst är det Atleterna som ska besegras nu på måndag, mannarna som ska göra det är följande vackra skara:

#4 Sakarias Grillhammar

#7 David Fjäll

#12 Henke Söderlund

#16 Mattias Büman

#17 Adam Pinthorp

#20 Andreas Felicetti

#21 Jonas Dinnesen

#22 Viktor Morgården

#23 Christoffer Hemmilä

#24 Olle Eriksson

#27 Oskar Kiisk

#33 Leslie Marsden (MV)

#34 Hasse Ebenman

#66 Johan Kindmark

#80 Pälle Johnsson

#90 Johan Dahlberg

Som ni själva kan utläsa är detta en välbalanserad trupp, lagom mycket fart, buk, känsla och talang. Precis som det ska vara i division 7! Frågorna är som vanligt många emellertid. Kommer Sacke Grill förlora en nickduell? Hur många tunnlar slår David Fjäll och ska Oskar Kiisk ÄNTLIGEN få lira på sin naturliga position (?), vänsterback.

Eftersom undertecknad ska på en längre pilgrimsresa till Kina så är det fullt möjligt att ”Chiiisken” fortsätter på topp. Om så blir fallet så tror jag också att det blir just Spurs-sonen från Café Tranan som också avgör måndagens tillställning.

Forza Samp!

AK Stockholmsatleterna – FC Sampierdarenese

Datum: 23 maj
Avspark: 20.00
Arena: Östermalms IP
Domare: Eduardo Caceres

REDAKTIONEN

Detta inlägg har 31 kommentarer

Lämna ett svar