Är hunden redo, är alla redo – intervju med vår allas egna hund

unnamed
Kallad hunden, krigaren – likt Daniele De Rossi som också är hans idol. Jag pratar om FC Samps nummer 16, Mattias Büman, centrocampista som är en favorit inom klubben och även en publikfavorit. Egenskaper som kan få ett helt lag att tagga igång. En sådan där jobbig och ettrig typ som du hatar att möta. I morgon är det seriepremiär och Büman står redo – inte ens sjukdom kan stoppa honom. Nedan följer en intervju med lagets nummer 16.


Mattias Büman, skador och sjukdom har hållit dig borta nu på försäsongen – men nu, lagom till premiären, finns du med i truppen. Hur går känslorna i kroppen?
Det har varit otroligt frustrerande att stå på sidan i över en månad nu. Med handen på hjärtat är jag fortfarande inte frisk men det ska mycket till för att jag ska missa vår premiär. Jag har långt ifrån 90 minuter i kroppen men förhoppningsvis kan jag komma in i andra och bidra med energi när killarna börjar bli trötta. Är det någonting jag kan så är det att vara en dryg jävel.

Det är uppenbart att du är väldigt omtyckt i klubben, en glädjespridare som får sammahållningen att gå ihop och även en krigare på planen – klubbens kelgris (hunden). Hur ser du på det?
Det är ingenting jag tänker på faktiskt. Jag försöker bara komma till varje träning, match och lagfest med ett glatt humör och på så sätt höja stämningen. Med tanke på vilka underbara killar som finns i laget är det aldrig långt till skratt. Att jag tidigt fick smeknamnet Hunden i klubben beror för den som inte är insatt på min spelstil. Har man begränsad teknik, passningsspel och skott måste man kompensera det på nått sätt. I mitt fall blev det grintan (inställningen). Därför hoppas jag kunna kriga ner samtliga motståndare under säsongen när vårt spel inte räcker till.

Imorgon väntar som sagt den så efterlängtade seriepremiären mot FK Bosna 08 och därmed starten på en resa till division 6. Vad har du för förhoppningar på matchen och på den hela säsongen i långa loppet?
Eftersom vi är nykomlingar i den här serien vet vi ingenting om motståndarna, vilket både kan vara positivt och negativt. FK Bosna har sina rötter i Balkan vad jag förstått och juggar är alltid en tuff nöt att knäcka. Jag tror på en stenhård premiär där den som vill vinna mest kommer att göra det. Vad gäller säsongen i övrigt hoppas jag vi kan återupprepa fjolårets fina höst och kriga i tabelltoppen. Som vanligt när Samp spelar ska vi även bjuda publiken på rolig fotboll och alltid vara snyggast. Att vi till den här säsongen spelar på Djursholms IP känns även det fantastiskt inspirerande och jag längtar redan till hemmapremiären om ett par veckor.

Detta inlägg har 37 kommentarer

Lämna ett svar