Seger i årets första träningsmatch

Lagbild

När domaren blåste av årets första träningsmatch på ett kylslaget Järfällavallen igår kväll, var det egentligen ingen som höjde på ögonbrynet och var förvånad över segraren; FC Sampierdarenese vann rättvist med 2-1 och var det bättre laget mot ett chanslöst FC Jakobsberg. Ett resultat som inte speglade matchbilden sett till alla målchanser som bortalaget skapade och Jakobsberg är troligvis nöjda med att det inte rann iväg.

Formazione ufficiale: Rundemo; Kiisk – Gustafsson – Morgården (Cap)  – Ebenman; Bengtsson – Ekwall – Ahmed Baryare – J.Kviborg; C.Kviborg; Olle Eriksson.

A disp.: Rasim Reiz, Anders Norrman, Matteo Poropat.

Målskyttar:
0-1 Christopher Kviborg
1-1
1-2 Anders Norrman

Ett nykomponerat FC Samp, med en hel drös av nya spelare och ett par inlånade från systerföreningen Andera Doria, tog tag i takpinnen direkt. Jakobsberg hade svårt att få igång ett ordnat anfallsspel och förssvarspelet var stundtals horribelt. Hemmalaget stod kompakta i mitten och lämnade kanterna helt öppna där Christoper Kviborgs inlånade kusin, Jonathan Kviborg och Ahmed Baryare, inlånad från Andrea Doria hade en motorväg framför sig.

Något som grabbarna på plan uppmärksammade tidigt och det var även från kanten som det första målet kom. Ahmed gjorde några fräcka dragningar på vänsterkanten. Slog ett inlägg. FC Jakobsberg backlinje jobbade för att rensa undan bollen men Christopher Kviborg var påpasslig. Han sköt först hål i luften men bollen dök upp framför fötterna igen, och det andra skottet träffade herr Ekwall på ett helt klart anmärkningsvärt ställe som sedan skulle visa sig vara årets första och mest konstiga assist. Kviborg fick tillbaka bollen och drog iväg en klassisk tåpaj som satt fint rätt i det vänstra krysset. 1 – 0 var ett faktum och det redan i den 8:e matchminuten.

Matchen rullade vidare och FC Samp var fortsatt det bättre laget och skapade bra chanser där firma Kviborg-Eriksson skulle visa sig vara ett farligt anfallsvapen och det var bara en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma.

Det blev dock inget ledningsmål då FC Jakobsberg istället kvitterade i den 26:e matchminuten på ett friläge. Förvånansvärt, orättvist och helt obegripligt.

Samp hade med tio minuter kvar av den första halvleken en jättechans att ta ledningen igen – och det var just firma Kviborg-Eriksson som tillsammans skapade läget. Olle fick friläget samtidigt som Kviborg kom inlöpandes från vänsterkanten. Passningen kom och Kviborg tryckte till. Det såg länge ut som bollen skulle gå i mål men Jakobsbergs försvaren räddade bollen på mållinjen, men Kviborg menade själv ”att bollen var faktiskt inne.” Det blev inget mål och domaren blåste av den första halvleken med resultatet 1 – 1.

Anmärkningsvärt från den första:
Det var härligt att se hur bollen från ytterback, i det här fallet Oskar Kiisk och Hasse Ebenman, in på anfallare funkade gång på gång. Ett uppspel som ledde till stora hål i Jakobsbergs lag då dem hade svårt med den snabba förflyttningen som tvingades fram.

I den andra halvleken handlade det bara om Samp och Jakobsbergs målvakt. Det skapades mängder av målchanser. Men ledningsmålet fick vänta hela vägen fram till den 75:e minuten. Rasim Reiz drog iväg en kanonkula utanför straffområdet som målvakten förvisso tippade i ribban. MEN Anders Norrman dök upp från ingenmansland och tryckte in returen. 2 – 1 till Samp. Ett mål som verkligen, verkligen låg i luften.

Det blev inga fler mål i matchen, men om det nu varit en bit in på säsongen med fler träningar och matcher i benen, hade det med all säkerhet blivit tvåsiffrigt.