Matchrapport: Sthlm Snipers vs FC Sampierdarenese

På ett kylslaget Mälarhöjdens IP kryssade Samp i sin första träningsmatch för säsongen mot Stockholm Snipers.

Det var ett decimerat lag som kom till Mälarhöjden igår kväll. Det stora intresset för att sparka boll med Samp var plötsligt som bortblåst och de 16 spelare som ändå tackat ja blev 13 efter tre sena avhopp under dagen. Det var ändå kul att se vår målvaktsfantom Leslie Marsden tillbaka i omklädningsrummet efter några månaders vintervila. Nyförvärvet Jonas Widengren dök upp trots förkylning och visade prov på stort klubbhjärta.

Tränartrojkan Kviborg, Morgården och Hunden formerade laget enligt följande (4-3-3):
#33 Leslie Marsden (MV)

#25 Micke Bengtsson
#2 Janne Pettersson
#15 Uffe Åkerström
#39 Mehmet Yilmaz

#36 Jonas Widengren
#48 Håkan Karlsson
#23 Christoffer Hemmilä

#24 Olle Eriksson
#77 Christopher Kviborg
#79 Marcus Sennewald

Avbytare:
#28 Mattias Sellfors (C)
#20 Andreas Felicetti

Matchen började avvaktande och lagen kände på varandra. Snipers som förra säsongen huserade i div6 satte ofta bollen på deras #5 som var på hugget matchen igenom. Med sin snabbhet och teknik satte han vår backlinje på prov otaliga gånger och det skulle inte dröja länge innan Leslie fick göra ett par fantastiska räddningar. Till slut kunde vi inte stå emot och Snipers gjorde 1-0 ganska rättvist.

Men vi kom tillbaka efter en kontring iscensatt av Sennewald som sprang längs kanten, krossade bollen in i straffområdet där Kviborg hoppade över bollen som i sin tur blev till ett lyckat släpp till förra säsongens skyttekung Olle Eriksson som inte gjorde något misstag. 1-1.

Det skulle bli till att jaga igen för Samp då Snipers #5 var på hugget denna afton. Efter en tilltrasslad situation kunde våra motståndare ta ledningen just när matchen svängt till vår fördel. Men vi fortsatte att trilla boll för att ibland sätta den långt på Olle och Sennewald som sprintade ifrån Snipers backlinje gång på gång. Med 10 min kvar kom Olle loss och spelade snett bakåt till en framrusande Jonas Widengren som oerhört vackert böjde in bollen i bortre till 2-2. Vackert!

I halvtid tog Kviborg en cigg i vanlig ordning, Viktor bjöd på smågodis och Muppetto ordnade med kaffe. Vi bestämde oss för att fortsätta på den islagna vägen och gick ut i andra med gott mod.

Tyvärr skulle Snipers göra 3-2 i den 75e minuten efter en snabb omställning där vårt mittfält och backlinje gick bort sig lite. Men för tredje gången i matchen skulle vi komma tillbaka och den här gången fick ännu ett nyförvärv presentera sig. Micke Bengtsson slog ett inlägg till en framåtrusande Sennewald som tryckte in bollen snyggt i nättaket. 3-3.

I sista minuten fick vi en hörna som Janne var millimeter från att sätta men matchen slutade 3-3 efter en förvånansvärt bra första match av Samp. Vi tackar Snipers för en trevlig match och önskar dem lycka till under säsongen.

För oss väntar träning på tisdag och sedan match igen på söndag mot div6-laget Torstens Lärjungar på Lidingö.

Väl mött.
1962849_813350555380129_1250647161612979618_n

Detta inlägg har 6 kommentarer

Lämna ett svar