Matchrapport: Torstens Lärjungar vs FC Sampierdarenese 0-3

När truppen spikades på fredagkvällen såg det ut som att vi på mycket länge skulle få spela en match med 16 man. Men när det hade blivit dags för samling på söndagen hade dessvärre en hagelstorm av återbud dragit förbi och därför hade endast 12 tappra Samp-spelare korsat Lidingöbron denna dag. Trots förutsättningarna så var det en mycket glad stämning i omklädningsrummet innan match och många kände nog att detta skulle bli våran dag. Vi skulle ta revansch för den gruvliga förlusten i träningsmatchen mot samma lag förra året.

Matchen spelades på gemytliga Breviks IP och lagom till avspark tuffade en finlandsfärja förbi planen samtidigt som ett dussin kanadagäss precis stannat till på den intilliggande gräsplanen för att rasta i sin resa norrut. Krister drog genast en story hur god gåslever det serverades senast han och Ernheim var i Toulouse, och i samma veva blåste domaren igång matchen.

Eftersom att samtliga fyra målvakter hade förhinder till dagens fight så gjorde Micke Bengtsson premiär mellan stolparna. Och som han gjorde det! Mer om det senare.
Under den första kvarten fick Torstens Lärljungar hålla i ganska mycket boll men de kom sällan till några farliga avslut, och när dom väl gjorde det så var Micke ute och avvärjde allt. Mehmet, som gjorde en strålande insats på vänsterbacken, hjälpte till att hålla tätt genom att rensa en boll på mållinjen. Men efter första kvarten så började Samp äta sig in i matchen och den ena farligheten avlöste den andra. Och efter 20 min blir det även utdelning, då Farzad sätter bollen distinkt från ganska snäv vinkel, snyggt framspelad av Sennewald. Det blev dock lite smolk i glädjebägaren för i samma sekvens som Farzad satte ledningsmålet så drog han framsidan på låret och det var slutspelat för hans del. Dagens enda avbytare, Pälle, äntrar då planen med dom jinxade orden ”kom ihåg att jag är grymt skadebenägen”. Sen tar det inte 10 minuter innan Pälle börjar känna av lårets baksida och jinxen har återigen spelat ett spratt! Med noll avbytare så fortsätter Pälle ända kämpa vidare på sin kant och vi kan som tur är kan vi fortsätta spela med fullt manskap.
Innan domaren hinner blåsa för halvtidsvila hinner vi med några fler målchanser som sånär ger oss en tvåmålsledning i paus.
Vi är helt klart det bättre laget i första halvlek och i halvtidssnacket kommer vi överens om att inte trötta ut oss i andra.
Sagt och gjort så håller vi ett ganska låg tempo i början andra halvlek och dominansen från vår sida fortsätter. Efter ca 15 minuter lirkar Hasse fram bollen till Sennewald på vänsterkanten och ett hårt flackt inlägg landar sedan framför Herman som mycket påpassligt sätter 2-0. Grande!! Detta var bara en av säkert tio upprullningar under denna match. Spelglädjen var verkligen på topp idag och framåt var Sennewald magisk! Skall dock tilläggas att samtliga Samp-spelare idag gjorde riktiga bra matcher. Hjältar!
Med ungefär kvarten kvar så bankar vi ner spiken i kistan då Sennewald gör 3-0, efter en ruskigt fin långpass från Hasse.

Det var en fröjd att se denna match från sidan. Spelglädje, inställning, attityd och hjärta. Allt fanns där! Grande! Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen.

Som tidigare nämnt så var samtliga spelare ruggigt fina idag! Men man måste ändå lyfta fram tre spelare lite extra: Micke, Håkan och Sennewald.
Micke gör sin första match någonsin i ett 11-mannamål. Håller nollan! Sagolikt! Som en panter räddar han allt och idag var han säkerheten själv.
Håkan var ruskigt jäkla stark idag! Vann säkert boll 20-25 gånger. Perfekta glidtacklingar. Ett jävla kämpandes match igenom. Stort att se! Att han i särklass var äldst i dagens lag såg man inga tecken på.
Sennewald, vilken lirare alltså! Det känns inte som att han hade gjort bort sig i något allsvenskt lag. Så bra är han. Med ett mål och två ass idag, och en fet kämparinsats så är det bara att lyfta på hatten och tacka gud för att han valt att signa kontrakt med oss.

0-1 Farzad (Sennewald) 20’
0-2 Herman (Sennewald) 60’
0-3 Sennewald (Hasse) 75’

Truppen:
#3 Benjamin Toofani
#14 Farzad Nouri
#15 Ulf Åkerstöm
#24 Olle Eriksson
#25 Micke Bengtsson (MV)
#28 Mattias Sellfors (C)
#34 Hasse Ebenman
#39 Mehmet Yilmaz
#48 Håkan Karlsson
#54 Herman Hansson
#79 Marcus Sennewald
#80 Pälle Johnsson

Coacher:
Viktor Morgården
Matte Büman
Krister Muppetto Lundström

Nästa söndag väntar ny träningsmatch! Kl 19:00 på Farsta IP. Seriepremiären lördagen den 18 april börjar närma sig.

Forza Samp!

Sennewald hade show!
Sennewald hade show!

Detta inlägg har 54 kommentarer

Lämna ett svar