Matchrapport omgång 11: vs Kronobergs BK

Det svänger snabbt i fotboll. Från att vara en titelutmanare innan sommaren är vi snart ett mittenlag om inte lagmaskinen FC Samp vänder på förlustsviten snarast.

Efter förlusterna i dubbelbemärkelse mot serietvåan Lidingö väntade i lördags Kronobergs BK på Stadshagens IP. FC Samp kunde ställa ett starkt manskap på planen och det började väldigt lovande. Firma Eriksson/Duran tillsammans med övriga offensiva krafter skapade 3-4 kvalificerade målchanser ganska omgående men Kronobergs duktiga målvakt hade bestämt sig för att inte släppa någon över bron.

Istället fick vi en kontring mot oss efter dryga kvarten och på deras första skott mot mål släppte vi in 1-0. Käftsmäll nummer ett och mer skulle komma.

Vi fortsatte spela ut och Kronoberg hade ingenting att sätta emot förutom några enstaka långbollar som vi ganska enkelt avstyrde. Till slut kom kvitteringen genom Farre som snyggt gjorde 1-1 efter en kanon utanför straffområdet.

Spelövertaget fortsatte och när vi behövde det som mest föll Tolga i straffområdet efter att ha brottats med 2-3 försvarare. Jensa Gustafsson gjorde inget misstag. 2-1 till Samp som vi sedan gick till halvtidsvila med. I ärlighetens namn borde matchen varit avgjord här. Vi kunde räkna till 6-7 riktigt bra lägen som vi åtminstone borde gjort något mer mål på men tyvärr var vi alldeles för ineffektiva matchen igenom.

Istället gick vi in i andra halvlek med 16 pingislungor och gjorde samma misstag som mot Lidingö. Kronoberg fick styra spelet och diktera villkoren, vi slutade springa och våra motståndare vann varenda boll på planen. 2-2 kom genom ett misstag på mitten som renderade i ett friläge och plötsligt var det uppförsbacke. Strax där på gör Kronoberg ett nickmål (?) utanför straffområdet på en slumpboll och vi börjar hänga rejält med huvudena. All heder åt ett vilt kämpande Kronoberg som också visade på smart taktik.

Det saknades dock inte chanser för Samp. Om det inte hade varit för Kronobergs målvakt hade matchen trots dåligt spel kunnat sluta med Samp-seger men det ville sig inte helt enkelt. Höstspöket har varit synonymt med Samp föregående år och det verkar som om 2015 inte blir någon undantag.

Nu är det bara att ladda om efter den tredje raka förlusten och andra raka 3-2 förlusten på kort tid. Till helgen väntar AC Azzurri hemma på Djursholm, då ska de få lida för alla dessa plattmatcher. Samp ska bara vinna, så är det!

Kort matchfakta:
1-1 Benjamin Toofani (Olle Eriksson)
2-1 Jens Gustafsson (straff)

Ostskivor: Tolga Duran, Jan Stensen, Patrick Ekwall, Jens Gustafsson
Salami: –

Publik: ca 25

Forza Samp!

Detta inlägg har 39 kommentarer

Lämna ett svar