Inför FC Sampierdarenese – AK Stockholmsatleterna

Längst ner i seriesystemet, det är där vi harvar omkring med huvudet under armen, men för oss är det Serie A. Englands gamle storspelare Gary Lineker sa en gång:

”Fotboll är en enkel sport; 22 män jagar en boll under 90 minuter och till sist vinner tyskarna.”

I vårt fall gäller snarare; ”Fotboll är en enkel sport; 22 män jagar en boll under 90 minuter och till sist vinner det minst bakfulla laget.”

Senare i denna månad ska FC Samp resa till Florens för att träffa Kurre Hamrin, möta ett lokalt gäng, dricka vin och se Serie A-fotboll – ni hör ju själva NIVÅN på detta division 7-gäng. Vi hoppas att Florens står kvar efter den resan och att FC Samp reser ner till Toscana med två rykande trepoängare i bagaget.

Först ut är AK Stockholmsatleterna, ett lag som har lyckats med bedriften att ha ett ännu längre lagnamn än vi. I våras tog det ungefär två minuter för respektive lagkapten att uttala båda klubbarnas namn när man sedvanligt tackar för en god match efter slutsignalen.

På tal om vårens bravader. FC Samp besegrade då Atleterna med 3-1 i en match där Sacke Grillhammar synade rött. Enligt målrapporteringen på stff.se gjorde också David Fjäll mål; men det hela låter så sensationellt osannolikt att jag åberopar tryckfelsnisse här.

Följande mannar tänkte vinna en fotbollsmatch på lördag:

#2 Janne Pettersson (C)
#3 Benjamin Toofani
#4 Sakarias Grillhammar
#6 Johan Fensby
#9 Tolga Duran
#12 Henrik Söderlund
#16 Mattias Büman
#24 Olle Eriksson
#25 Michael Bengtsson
#34 Hans Ebenman
#35 Jonatan Eriksson
#48 Håkan Karlsson
#72 Niclas Bergh
#88 Andreas Treffenberg
#90 Johan Dahlberg

Vän av ordning noterar säkerligen att vi inte har någon målvakt uttagen. Det är som man brukar säga när det är på väg att gå åt helvete men man vill inte erkänna det; ”en pågående process”. Men vill det sig riktigt väl vaktar Rosvall kassen, om inte annat finns ju Håkan Karlsson som senast mot Makkabi höll nollan – hatten av för det Håkan!

En i övrigt lagom alkoholiserad trupp av vagabonder, matälskare, takbarsälskare och honungsälskare.

Övrigt att notera:

– Truppens yngsta spelare heter Sacke Grillhammar och är född 1993. Truppens äldsta spelare heter Håkan Karlsson och är född 1966. För er som är snabba med huvudräkningen så skiljer det alltså nästan 100 år mellan Grillhammar och Karlsson, helt otroligt!

– Matte Büman gör bejublad comeback efter en längre sjukdomsperiod – någon comeback blir det emellertid inte för den spanska hummern Büman satte i sig på solkusten och som i slutändan också orsakade ”Hundens” frånvaro.

– Tolga Duran är bara ett ”Duran” från att dela namn med det utsökta brittiska popbandet Duran Duran. Tolgas favoritlåt med Duran Duran är inte helt otippat nog ”Girls on Film”.

– Fantastiske Viktor Morgården fyller för övrigt år idag (fredag). Morgården har gjort sig känd för sitt starka huvudspel, många smeknamn och en enorm förkärlek till pizzan Bussola (räkor, kokt skinka, mozzarella). Morgården äter uppskattningsvis 100 Bussola per år, eller två i veckan om ni så vill.

Nåväl, den här införrapporten har snöat in på helt andra spår nu. Det ska ju spelas en match också! Har ni både tid och lust kan ni bege er ut till ”Djursan” nu på lördag för att stötta FC Samp, varmt välkomna!

FC Sampierdarenese – AK Stockholmsatleterna

Datum: 10 september 2016
Avspark: 17.30
Arena: Djursholms IP
Domare: Ola Wållringer

Detta inlägg har 298 kommentarer

  1. Pingback: psy

  2. Pingback: web

  3. Pingback: www

  4. Pingback: icf

  5. Pingback: x

  6. Pingback: fue

Lämna ett svar