Benvenuto Simon Eriksson

Vi hälsar Simon Eriksson välkommen till klubben. Nedan berättar Simon om känslorna som bubblar efter övergången.

Fem säsonger i FC Andrea Doria och du avslutade som klubbens kapten, var det något du trodde när du skrev på 2011?
Nja, det var nog inget jag tänkte på då. Jag kom från en säsong med IK Frej, där vi visserligen vann div 2, men där jag hade det struligt med skador och tappat lite av glädjen till fotbollen, så mitt fokus var att hitta tillbaka till varför jag spelar fotboll, och den glädjen hittade jag definitivt i Andrea Doria. Men att ha varit kapten är något jag är väldigt stolt över med tanke på vilka profiler och duktiga spelare vi haft i klubben.

Som en av klubbens mest rutinerade spelare, 69 seriematcher, har du säkerligen stött på många profiler. Vem är Andrea Dorias största ”profil”?
Som du säger har det funnits väldigt meriterade och högprofilerade personer i klubben. Fred Persson, Jesse Kindbom, Jesper Hussfelt, Christoffer Kviborg, Peter Henriksson, PJ Heggelund, Janne Tauer… listan kan göras väldigt lång. Men för mig är Simon Bank den som egentligen sammanfattar allt Andrea Doria är för mig. Han har en väldig passion för sporten, uppträder alltid väldigt respektfullt och sprider glädje, och har ett oerhört stort hjärta.

Vi vill naturligtvis veta vem som har varit bäst också!
Där måste jag säga Brune Tavell. Trots att han var närmare 40 år den tiden vi spelade ihop så var han fortfarande otroligt vältränad, hade fantastiska fotbollskvalitéer och en jäkla vinnarskalle. Men då har han ju också gjort ett antal allsvenska säsonger och spelat i UEFA-cupen (dagens Europa League).

Men ditt nya klubbval innebär ju att du inte har långt till Doria i framtiden heller, vad vet du om FC Sampierdarenese?
Banden mellan Doria och Samp är ju både många och starka. För det första är det ju väldigt många tidigare Dorianer som numera spelar i Samp och som jag därigenom känner väl sedan tidigare. Sedan var ju två av Dorias riktiga eldsjälar, Hussfelt och Kviborg, även med och startade upp FC Sampierdarenese tillsammans med Mattias Büman och Viktor Morgården. Andrea Doria och FC Sampierdarenese är dessutom väldigt lika gällande värderingar och klubbarnas fundament, de bygger på gemenskap, kärleken till fotbollen och ett värdigt/stilfullt uppträdande.

Vad ska dina nya klubbkamrater i FC Samp förvänta sig utav dig?
På planen: En vinnarskalle med go vänsterfot och hyfsad löpstyrka.
På sidan av planen: En vinnarskalle med goa dansfötter och hyfsad partajstyrka.

FC Sampierdarenese har i och med ditt intåg i klubben en drös av norrländska spelare (frågeställarens definition; allt norr om Märsta) – vad fan ska ni hit till Stockholm och göra egentligen?
Hahaha! Det finns indikationer på att delar av truppen (läs: Kviborg) ogillar förändringar (all musik senare än 80-tal är skräp), frukt, norrlänningar, ryggsäckar och djur i kollektivtrafiken, så detta handlar helt enkelt om terapi där han genom vårt intåg dagligen utsätts för saker han inte är van vid.

FC Sampierdarenese lägger stor vikt på sociala egenskaper – om du skulle bjuda några lagkamrater en kväll ute på stan hur skulle upplägget se ut?
Jag gillar ju att aktivera mig så kvällen får nog börja med någon slags aktivitet som bowling, quiz eller kanske kika fotboll på Enzos. Efter det käkar vi en god bit mat. Älskar libanesiskt så om tiden tillåter blir det en 16-rätters avsmakningsmeny på Tabbouli där vi surrar över lämplig alkoholhaltig dryck. Därifrån tar vi oss sedan till något uteställe med skön känsla, bra musik och som framför allt tillåter Morgården få fritt spelrum utan att vi blir utslängda.

Till sist, någon hälsning till dina nya fans?
Jag är tveksam till att jag har några gamla fans förutom mina föräldrar, så eventuella nya fans ska veta att de tillhör en väldigt exklusiv och älskad skara!

Varmt välkommen Simone!

Detta inlägg har 272 kommentarer

  1. Pingback: psy

  2. Pingback: web

  3. Pingback: www

  4. Pingback: icf

Lämna ett svar