Inför Lidingö Gazoliners – FC Sampierdarenese

Lidingö! Eller ”Suffer Island” som engelsmännen kallar ön för. På 50-talet fastslog Lidingögreven Göran Mörner att ”pommes frittes är en njutning för de lägre socialgrupperna” – ett av århundradets mest bisarra citat men också något som sagts på riktigt.

Hur som helst. Det har runnit ner en och annan Chablis över Lidingöbron sedan 1950-talet och friterad potatis ses inte längre som något större hot mot överklassen. Dessutom har Östermalmshallen öppnat igen efter en tids renovering vilket också skapat stabilitet på ön igen.

FC Samp laddar ju för fullt inför Italien-besöket och matchen mot Gazoliners blir den sista inför avresan till klacksparkarnas land. Efter finfina 7-2 mot Atleterna har Samp nu ett rätt gynnsamt läge i tabellen och andraplatsen är nu ett uppsatt mål att nå. Söndagens motstånd finner vi två pinnar bakom FC Samp i tabellen, senast blev det klar seger med 3-0 mot Makkabi.

Gazoliners är annars en klubb Samp stött på förut och också en klubb som vi uppskattar. Lite extra också efter att Gazoliners arrangerat den inomhuscup som Samp besökte med tre olika lag och som dessutom gav oss minnet av Wilbachers oerhört stela uppvärmning bara timmar efter ett ”stenhårt pass med min p.t”.

Följande mannar åker till Lidingö på söndag, ingen via kommunala färdmedel givetvis:

#3 Benjamin Toofani
#4 Sakarias Grillhammar
#11 Daniel Weilar
#12 Henrik Söderlund
#15 Ulf Åkerström
#16 Mattias Büman
#22 Viktor Morgården
#24 Olle Eriksson
#30 Tobias Rosvall (MV)
#36 Jonas Widengren
#48 Håkan Karlsson
#51 Patrick Ekwall
#54 Herman Hansson
#80 Pälle Johnsson
#88 Andreas Treffenberg
#91 Simon Eriksson

Värt att notera:

* Spelande tränaren Viktor Morgården är känd av många anledningar. En av de främsta har att göra med hans förmåga att uttala även rätt enkla namn helt felaktigt. Ett av dessa namn som Morgården kämpar med är efternamnet ”Weilar” som av Morgården uttalas ”Väääääjlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar”.

* Håkan Karlsson och Patrick Ekwall finns båda med i truppen. Lägger man ihop duons ålder så blir det väldigt mycket.

* Adam ”Pinnen” Pinthorp finns inte med i matchtruppen, enligt rykten är han nu i Polen på ännu ett äventyr. ”Pinnen” betar nu av ort för ort dit Stena Lines bilfärjor nu kan ta en person.

Vårens möte vann Samp med 4-2 efter två mål av Tolga Duran, Sacke Grillhammar fick också ett gult kort i den matchen, chocken!

Lidingö Gazoliners FC – FC Sampierdarenese

Datum: 18 september 2016
Avspark: 15.00
Arena: Lidingövallen

Detta inlägg har 156 kommentarer

  1. Pingback: fue

Lämna ett svar