Du visar för närvarande Matchrapport: FC Tolkarna – FC Sampierdarenese

Matchrapport: FC Tolkarna – FC Sampierdarenese

Tre poäng och rejäl islossning. Som FC Sampierdarenese väntat på att anfallsspelet ska lossna på riktigt den här säsongen – och efter 9-1 mot tabelljumbon FC Tolkarna känns det sannerligen som en lättnad. Framför allt var det glädjande att se inställningen redan från matchstart.

Tolkarna har varit ett lag FC Samp haft problem med tidigare säsonger och främst lyckats ta uddamålssegrar mot. På fredagskvällen var det ingen underskattning utan full fart framåt med en spelplan som i princip gick ut på att låta bollen göra jobbet och med andra ord njuta och ha kul.

Tre minuter, ja inte ens det, hann det ta. Sedan visade Andreas Treffenberg varför han är en tillhör en minoritet av spelare i laget som har allsvensk rutin när han påpassligt friserade Oskar Kiisk via en snabbt slagen frispark varpå den sistnämnde iskallt lobbade in ledningsmålet på elegant Leo Messi-vis – fast med fel fot.

Fotbollsfesten tog rejäl fart efter den inledningen och fem minuter därpå lyckades Sir Paul Fischbein stånga in 2-0-bollen efter en fin hörnvariant där Viktor Morgårdens reslighet och tyngd bar frukt.

Adam ”Pinnen” Pinthorp fyllde snabbt på till 3-0 efter att ha blivit frispelad av Kiisk, som verkligen hittade rätt i sin anfallsroll med bra djupledsfot och fina kombinationer. Redan där och då kändes det som luften gick ur FC Tolkarna – men samtidigt infann sig en känsla av bekvämlighet i FC Samp vilket gjorde att motståndarlaget på ett lite onödigt sätt ändå bjöds in i matchen.

Det kom en reducering och resultat var 1-3 i paus, även om det var rejält i underkant med tanke på den drös av chanser som skapades mot slutet.

Andra halvlek blev mest en transport mot slutsignalen och en jakt på fler mål efter att Krister Muppetto Lundström definitivt avgjort matchen med sitt 4-1-mål från straffpunkten i matchminut 47.

Jakten på målen var kul, säkert underhållande, och att bara se Viktor Morgården själv ta beslutet att lämna sin försvarsroll för att agera anfallare (han ville väldigt, väldigt gärna göra mål) och därefter vägra bli utbytt var förmodligen nog charmigt för alla tiotal Samp-supportrar på plats.

Men mest sjukt av allt? Det var ändå den redan nu klassiska och fullkomligt unika utvisningen som FC Tolkarnas Gabriel Mauricio Anez Aguirre (vilket jävla bra namn, för övrigt!) åkte på. Han fick två varningar. Båda för att han visslade på planen. Det hände inte en gång. Inte två gånger. Det hände fler gånger än det fanns utespelare på planen. Domaren gav en ostskiva, en verbal varning för att därefter tappa tålamodet och skickade ut honom. Frågan är om det någonsin har hänt förut.

Matchen? Ja, den slutade till sist 9-1 och FC Samp kan äntligen blicka uppåt i tabellen och konstatera att man fått igång målskyttet.

Tre guldstjärnor:

Oskar Kiisk – Utsedd till matchens lirare. Hattrick (tydligen hans första sedan han gjorde sju mål som knatte), framspelare, pådrivare och allmän discokung.

David Almström – Målvakten hade inte mycket att stå i under matchens 90 minuter – men dra mig baklänges vilken sinnessjuk räddning han står för i slutskedet. Kan bli svår att slå i kampen om säsongens räddning.

Krister Muppetto Lundström – I bättre form än någonsin. Klackar, dribblar, gör mål, kör vespa till matchen, har bättre svaj i håret än på år & dagar och sprider framför allt enormt mycket glädje