Du visar för närvarande Inför: Gärdets FF – FC Sampierdarenese

Inför: Gärdets FF – FC Sampierdarenese

Det går undan när man har roligt. Plötsligt har halva säsongen avverkats och sommarlov stundar. Men innan Patrick Ekwall packar ner lagkamraterna Özz Nujen och David Fjäll i sin ryggsäck för att ge sig ut på matchturné med TV-laget ska det spelas fotboll på Enskede IK. I vårsäsongens sista match ställs Samp mot nya bekantskapen Gärdets FF.

Gärdet har skrapat ihop 11 poäng,  en mindre än Samp och är ett av lagen i det getingbo som jagar tredjeplatsen bakom suveräna IFK Lidingö och Tudor Arms.

Vid vinst tar Samp sommarlov som trea efter en minst sagt svår vår, nästan i klass med den skinnjacka som Ekwall lanserade för någon månad sedan.

På tal om svår. Samp har nog aldrig mönstrat en stökigare trupp någonsin. I kassen står fotbollkanalens guldgosse Tobias Rosvall som aldrig lämnar en match utan ett par fantomräddningar.

I försvaret kommer Sampikonen Janne Pettersson leda sina trupper tillsammans med tunnelkungen och divan David Fjäll, Habo-sonen Herman Hansson, Håkan Salsa Karlsson, Simon Eriksson och Sveriges vassaste penna Simon Bank. Mamma mia!

På mittfältet mönstrar Samp debuterande Markus Johannesson fd kapten i Djurgårdens IF som tränat flitigt under hela våren men som väntat med matchspelet. Det ska bli otroligt kul att få se Markus äntligen dra på sig samptröjan, som vi längtat. Vid sin sida kommer Hammarbylegenden Gåvan Gustafsson spela som inte tagit ett felsteg  under sina fem år i Samp och som alltid är spelbar både på planen och i baren.

På tal om baren så kommer även Nicke Bergh att spela på mitten eller i anfallet, en stor artist, ja faktiskt en världsartist som bara han kommer vara värd entrépengen imorgon.

Vi kryddar truppen ytterligare med tidigare nämnd Patrick Ekwall, Özz Nujen, Jonas Dinnesen, Jonas Widengren, Tomas Lindell och Pälle Johnson. Sex spelare att se upp med på flera olika sätt.

Ekwall som för det mesta söker tunnlar kommer med största sannolikhet bjuda på en annan även imorgon. Om Özz kommer till spel hänger på ifall hans mamma hinner packa väskan eller inte. Lyckas han komma med rätt matchtröja blir det första gången på två år.

Den danska dynamiten Jonas Dinnesen kommer garanterat bjuda på en yttersida eller två, Widengren lär åka som ett pendeltåg på sin vänsterkant i vanlig ordning medan Tomas Lindell gnuggar och gnäller förtjänstfullt. Som ni hör det är ett overkligt lag vi ställer på banan imorgon.

Sist men absolut inte minst bjuder vi på Pälle Johnson som under några veckor har avverkat golfresor, konserter och restauranger som vi andra byter kalsonger. Men hur står det till med formen egentligen? Genom sitt episka instagramkonto skvallrar det om att buken kan ha vuxit en aning men den alltid orent travande Pälle brukar leverera världsklass oavsett form.

Ja det är sannerligen en riktig smällkaramell vi bjuder på imorgon, men nu ska vi hämta hem tre poäng också. Vi hoppas alla tar sig ut till Enskede IP imorgon och hejar fram laget. Tillsammans vinner vi det här.

Avspark 20.00 glöm aldrig det!  

Forza SAMP!