Daniel Larsson inför säsongsdebuten: ”Omöjlig att hantera för motståndarna”

Personlig tränare, poddare, föreläsare, författare – och nu har flickidolen Daniel Larsson även gett sig in i skådis-branschen. Många järn i elden, och i morgon återstår att se hur mycket låga det finns i fotbollsspelaren Daniel. Han gör nämligen säsongsdebut när FC Samp tar sig an Storkyrkopojkarna på Djurholms IP. Redaktionen tog givetvis ett snack med Stockholmaren (även om Kviborg inte tycker att Huddinge är nog ursprung för att räknas till Stockholm).

Daniel, efter ett halvårs frånvaro på planen gör du i morgon (lördag) comeback. Hur är det med fotbollsformen egentligen?
Fysiken är bra – bolltouchen mer tveksam. Sannolikt är den ytterst ojämn och oberäknelig. Antagligen kommer jag i vanlig ordning att stå för en blandad kompott av insatser under matchen. Med andra ord: omöjlig att hantera för motståndarna. Räknar med en kassaskåpssäker seger.

Du jobbar som personlig tränare och driver den framgångsrika fitnesspodden. Ändå har du mer närvaro på sociala evenemang med tillhörande bira än fotbollsträningar med FC Samp den här säsongen. Vad sänder det för signaler till dina fans?
1) Jag är även föreläsare, frilansskribent och författare. Ville bara nämna det.
2) Bira är för parkbänksalkisar. Jag dricker vin och whisky.
3) Signalerna det sänder är det jag alltid varit öppen med: jag lever sunt på vardagar, men går gärna ut med polarna på lördagar för att kolla fotboll och ta några glas vin.
4) Min bristande närvaro på fotbollsträningarna beror helt enkelt på att jag vanligtvis jobbar mycket på tisdagar och därmed inte hinner till träningen.

Under våren har du skådespelat mot Game of Thrones-stjärnan Kristofer Hivju i kommande Beck-film och försökt ragga upp Josephine Bornebuschs karaktär ”Mickan” i Solsidan. När flyttar du till Hollywood?
Har tackat nej ett antal gånger men snart får jag väl åka dit för att vara snäll. Antagligen bör jag dock skaffa mig bättre koll på skådespelarna där borta först. Under inspelningen av Beck satt jag och drack kaffe med Kristofer Hivju utan att veta vem det var. Efter att ha snackat ett tag frågade jag honom om han hade jobbat som skådespelare innan. Det visade sig att han var med i Game of Thrones.

Förra säsongen hade du en personlig målsättning att ta hem priset som årets diva. Det lyckades sisådär, men i stället var du länge en het kandidat till årets flickidol (ett pris som i slutändan gick till Matte Büman). Vad har du för mål den här säsongen?
Känner att din research har brister här. Förklaringen till att jag inte vann priset för årets diva är nämligen enkel – det priset delades inte ut till spelare i FC Sampierdarenese, bara Andrea Doria. Men för att besvara din fråga, målen för säsongen är tydliga: spela minst 2 matcher och ta revansch på Hussfelt i pingis.

(Att ett pris för årets diva inte ens delades ut på senaste årsfesten måste betyda ett stort underbetyg till hela truppen)

Utöver att locka fler yngre fans till Djurholms IP, vad tror du att du kan tillföra på planen den här säsongen?
Att döma av de mail jag får så kan jag mycket väl även locka dit äldre kvinnliga fans, men nog om det. På planen kan jag förhoppningsvis tillföra någon poäng här och där, laga Kviborgs rygg vid behov och ifrågasätta diverse domares intelligensnivå när jag är missnöjd med domsluten.

FC Samp har fått en smakstart på året. Vad är nyckeln att det fortsätter på den inslagna vägen och i slutändan mynnar ut i någonting historiskt?
Hårt arbete på planen, många sociala evenemang vid sidan av fotbollen och en överlag harmonisk grupp. Som vi alltid jobbar helt enkelt.

FEM SNABBA MED DANIEL LARSSON…
BIRA – VIN
KNÄBÖJ – SQUATS
CAPITANO – DIVA
BRUNETT – BLONDIN
GYM – FOTBOLL

Detta inlägg har 128 kommentarer

  1. Pingback: fue

  2. Pingback: fue

  3. Pingback: fue

  4. Pingback: fue

  5. Pingback: fue

  6. Pingback: fue

Lämna ett svar