Tränare Kviborg efter matchen

Solen skiner och FC Sampierdarenese har spelat sin första träningsmatch utomhus. Det blev tufft motstånd direkt när vi matchades mot duktiga Sthlm Snipers på Mälarhöjdens IP. Efter att de slagit våra seriekonkurrenter IK Makkabi och TH FC ganska enkelt kan vi känna oss väldigt nöjda med 3-3. Vi tog därför en pratstund med chefstränare Christopher Kviborg.

Vad tar vi med oss för positiva saker?
– Naturligtvis att vi lyckas göra tre mål och att vi under matchens slutskede faktiskt är nära att avgöra matchen. Tycker dock alltid det är svårt att dra några större växlar av årets första träningsmatch. Förberedelserna blev dessutom lidande då vi under matchdagen fick ett par återbud. Men just nämnd problematik innebär att denna poäng ter sig ännu starkare.

Vad kan vi jobba mer på?
– Som ”chefstränare” (hehe) skulle jag gärna vilja spela in två olika formationer som alla tillslut ska kunna som rinnande vatten. På sådant vis kan man skifta under match beroende på motstånd, så den biten jobbar jag gärna på lite extra. Allteftersom tycker jag också vi kan och bör sätta en högre press på våra motståndare – men då krävs det verkligen att vi åker till matcherna med 16 friska och hela spelare.

Vi har fått in en hel hög härliga personligheter och fotbollsspelare till Samp inför säsongen. Två av dessa gjorde mål mot Snipers och har redan visat framfötterna på inomhusträningarna. Jag pratar naturligtvis om Jonas Widengren och Marcus Sennewald. Men vem av de mer rutinerade spelarna i Samp tycker du övertygande senast?
– Riktigt härligt när nyförvärven levererar direkt, måste vara en skön känsla för framförallt Marcus och Jonas själva i det här fallet. Jag tycker båda spelade bra och jag är säkra att den duon blir kuggar allteftersom säsongen framskrider. Överlag tycker jag matchen mot Snipers var en stabil laginsats där vi visade bra moral flera gånger om och hämtade in underläge.

Skyttekungen Olle Eriksson gjorde i vanlig ordning mål, kan han göra det omöjliga och vinna skytteligan för tredje året i rad?
– Olle Eriksson har helt klart favoritskapet på sig att ta hem skytteligan även denna säsong. Han kommer emellertid få större konkurrens om den posten denna säsong då vi har en armada av offensivt skickliga spelare i årets trupp. Men det som talar för Olle, utöver att han är en av lagets bästa spelare, är hans kontinuitet på träningar och matcher. Jag tror Olle precis som tidigare säsongen kommer vara med mycket i våra matchtrupper och att han också av den anledningen bör kunna vinna skytteligan även år 2015.

Som tränare för FC Samp vill vi höra dina tankar om ett mer offensivare lag den här säsongen. Ett 4-3-3-system testades senast och gav tre mål direkt. Är det så att alla duktiga nyförvärv med offensiva krafter gör det omöjligt att hålla tillbaka offensivlustan?
– Klart när ett lag har mycket offensiv kvalité är att man ska utnyttja det. Det får dock inte bli någon naiv offensiv lusta utan balansen måste sitta. Vi är redan nu ett rätt duktigt lag på kontringar men jag hoppas vi kan utveckla ett spel där vi också äger bollen lite mer i matcherna. Och för återkomma till tidigare resonemang så hoppas jag att vi kan spela in två eller kanske till och med tre olika system som gör oss extremt anpassningsbara.

På söndag möter vi Torstens lärjungar (div6) som krossade oss förra året på försäsongen. Hur går tankarna inför helgens match?
– Att det säkert blir tufft men att det är omöjligt att jämföra med tidigare upplagor. Jag är dock övertygad om att vi oavsett hur vi mäter har den bästa truppen i klubbens historia denna säsong. Jag tycker också det är klokt att matcha laget innan seriepremiären mot motstånd vi vet har besegrat oss tidigare – en smart värdemätare helt enkelt. Jag hoppas vi kan ta oss an denna match med lite fler spelare i matchtruppen vilket gör att vi enklare kan spela den fotboll vi propagerar för.

Vi tackar chefstränare Christopher Kviborg för pratstunden, något du vill tillägga?
– Jag tänker införa obligatorisk stretching efter varje match! Eller är det bara jag som knappt kan gå två dygn efter en match?

tevuve2yhghxtu01ihmb

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar