Du visar för närvarande Handelskamraternas IS – FC Samp Omgång II

Handelskamraternas IS – FC Samp Omgång II

Söndagens motståndare heter Handelskamraternas IS och är en klassisk förening i dessa sammanhang. Laget inledde säsongen med att spöa FC Plavi Team med 3-1 på Skytteholms IP efter mål av Sebastian Stüben, Valter Frankenberg och William Carlheim-Gyllenskiöld – tre supernamn om ni frågar undertecknad!

Just spelarnamn i samband med en extra syn av Handelskamraterna bjuder på lite övrigt godis, eller vad sägs om namn som Kyle Koka, Ulrich Kayser och den extralånga duon Frédéric De Goys De Mezeyrac och min personliga favorit Charlie Niklas Alexander August Enlund Ekberg (FYRA förnamn!).

I nuvarande division 6C spelade HIS även 2018 och landade då på en 6:e plats efter resultatraden 5-3-8 och 23-30 i målskillnad. Men klubben har också erfarenhet från spel i division 5, en division man fick lämna efter hösten 2015.

Handelskamraternas IS grundades 2007, och nu citerar jag i textform; ”i syfte att främja kontakt mellan alumni och studenter på Handelshögskolan i Stockholm”.

Jag vet, vad fan betyder ”alumni” tänker ni nu? Ordet kommer från alumn som betyder tidigare student från en gymnasieskola, universitet eller högskola. Alumni blir kalaset i maskulinum, plural.

Söndagens motståndare har själv kallat mötet för ”kändismötet” vilket vi så klart instämmer i och några går så långt som att kalla det hela för ”2019 års hetaste strid” – även här är vi benägna att hålla med.

Hur som helst, Handelskamraternas IS verkar vara en väluppfostrad och trevlig förening som vi ser mycket fram mot att få besöka och förhoppningsvis besegra!

Nu när jag tänker efter har FC Samp knappt ett enda namn som är Handelshögskolan-kompatibelt vilket naturligtvis är en skandal, det som kommer nära är hur Viktor Morgården uttalar Daniel Weilar med ett enormt långt sista ”A” i Weilar.

Låt slaget om Östermalms IP börja i det som redan nu i folkmun kallas för ”derby de la bokföringsbrott”.