Du visar för närvarande

Division 7-laget FC Sampierdarenese Stoccolma har varit ett av de mest aktiva Stockholmslagen på transfermarknaden under vintern och har nu förstärkt truppen med en välkänd Djurgårdstrio i form av, Kenneth Höie, Enrico och förre Premier League-proffset Adde Johansson.

Inför årets säsong har FC Sampierdarenese Stoccolma förstärkt sin redan starka 60-mannatrupp med en välmeriterad och välkänd trio för den svenska fotbollspubliken. Djurgårdstrion som skrivit på för klubben är förra stormålvakten, norrmannen Kenneth Höie med över 100 matcher i blårandigt, Enrico som gjort tre säsonger i Djurgården mellan 2006-2008, över 70 matcher och 15 mål i Vasco da Gama samt två säsonger i grekiska högsta ligan. På mittfältet har klubben gjort klart med landslagsmeriterade och forna Wigan-proffset från Premier League, Adde Johansson.

– Det känns lite smått overkligt att vi lyckats knyta till oss dessa stjärnspelare. Förra året värvade vi Markus Johannesson och redan där gjorde vi en av dom tyngsta värvningarna som de lägre divisionerna i Stockholms-fotbollen någonsin skådat. Att vi i år toppar det med Adde Johansson, Enrico och Kenneth Höie gör ju att man får nypa sig i armen för att inte tro att man drömmer. Det här transferfönstret kommer gå till historien som det sjukaste någonsin och som sportchef är man såklart väldigt stolt få vara delaktig i det, säger Viktor Morgården, sportchef iFC Sampierdarenese Stoccolma.

FC Sampierdarenese Stoccolma spelar sin första seriematch mot Gärdets FF ute på Djursholms IP den 21 april 17:30.
Kenneth Höie tar klivit ut från målet och kommer i första hand att vara mittback under säsongen. Enrico har värvats till klubben som yttermittfältare och Adde Johansson kommer ta en defensiv spelförande roll på mittfältet.

– Jag tycker vi gör ett transferfönster i paritet med AIK och Malmö FF. Vi får lyfta på hatten för vår fantastiska sportchefs arbete och våra nyckelpersoner runt om kring klubben. Att vara där uppe på toppen och kriga om spelare som division 7-klubb är något vi haft som mål sedan vi startade klubben 2012 och kommer därför inte som någon överraskning, säger Mattias Büman, ordförande iFC Sampierdarenese Stoccolma.

FC Sampierdarenese Stoccolma grundades i Vasastan/Stockholm den 30 oktober 2012. Truppen innehåller över 60 spelare med spelare som bland annat Jesper Hussfelt, Patrick Ekwall, Jens ”Gåvan” Gustafsson, David Fjäll, Nicke Bergh, Olle Sarri, Özz Nüjen, Kenneth Höie, Enrico och Adde Johansson.

Se intervju med Adde Johansson HÄR

Se intervju med Enrico HÄR

Se intervju med Kenneth Höie HÄR